Kétfrontos harcban állnak

  • 2018.03.13. 12:03
  • Fehérvárav19
Junior csapatunk bejutott az EBYSL elődöntőjébe, ahol a Vasassal találkozik majd, míg a magyar bajnokságban az UTE ellen biztosíthatják helyüket a fináléban Kiss Dávid tanítványai.
A hazai pályán aratott 4-2-es győzelem után, csütörtökön idegenben 6-2-re nyert a Znojmo ellen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia junior csapata. Az együttes így két mérkőzés alatt abszolválta az EBYSL-negyeddöntőt és jutott tovább: „Mindenképpen szerettük volna lezárni a szériát, hogy a srácok pihenhessenek a hétvégén” - kezdte értékelését Kiss Dávid: „Jól kezdtünk, három gólos előnyre tettünk szert, de a csehek nem adták könnyen magukat, felzárkóztak és volt is esélyük az egyenlítésre a második harmad közepén. Mégis mi tudtunk villanni, valószínűleg ők elfáradtak a harmadik játékrészre, a 4-2 pedig már egy megnyugtató eredmény volt számunkra. Levitték a kapusukat kétszer is, mi pedig mindkétszer betaláltunk, de szorosabb volt ez az összecsapás, mint amit a végeredmény mutat” - összegzett a vezetőedző.


A mérkőzés összefoglalója:

Az elődöntőben a Vasassal mérik össze erejüket a fehérváriak. A budapesti alakulatot nem kell bemutatni a szakembernek: „Évek óta együtt vannak, sok, bizonyításra vágyó, hasznos játékosuk van, akik szeretnének bajnokságot nyerni és idővel pedig megmutatni magukat az Erste Ligában. Tavaly a döntőig jutottak a magyar bajnokságban, nem számítok könnyű párharcra.”
Annál is inkább nehéz lesz a szerdai első mérkőzés, hogy kedden még a magyar bajnokság elődöntőjének visszavágóján van jelenésük a székesfehérváriaknak az UTE ellen. Múlt héten a fővárosban 2-1-re nyerte a lila-fehérek ellen, a továbbjutásról pedig a két találkozó összesített eredménye dönt: „Ki kell használnunk a hazai pálya előnyét. Fegyelmezetten kell játszanunk, az ellenfél gólszerzési lehetőségeit pedig minimalizálnunk kell” - adta ki a vezényszót Kiss Dávid.
A keddi, Újpest elleni meccs 18:40-kor, míg a szerdai, Vasas elleni mérkőzés 19:40-kor kezdődik majd.