Bemutatkozás

  • 2016.11.22.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – az országban elsőként – 2010. április 1-jén kezdte meg működését Székesfehérváron. Az Akadémia megalapításának elsődleges célja a minőségi jégkorong-képzés minél magasabb szintű bevezetése volt. A képzés keretein belül az Akadémia biztosítja mindazokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a játékosok kizárólag a tanulásra és a jégkorongra összpontosítsanak. Az ország különböző pontjairól érkező játékosoknak beiskolázási lehetőséget, újonnan felújított kollégiumban elhelyezést, valamint – kiváló edzésfeltételek mellett – hazai és nemzetközi versenyeztetést biztosítunk. A csapatok jeges edzéseinek az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok és a mellette található edzőpálya ad otthont. Ugyanitt 2010 augusztusára elkészült az Akadémia edzőterme, ahol a legmodernebb eszközök állnak a játékosok rendelkezésére a száraz felkészülés minden szakaszában.

Az Akadémia keretein belül szupermini (U8) és mini (U10) korosztályban jelenleg 75 játékos jégkorongozik, előkészítő (U12) korosztályban 38 fő, kölyök (U14) korosztályban 32 játékos a létszám, serdülő (U16) korosztályban 30, míg ifi (U18) korosztályban 16 fő. A játékosok magas létszáma és képzettségi szintje egyúttal garancia az optimális fejlődésre. Az ifi (U18) kivételével, valamennyi korosztályos bajnokságban két csapatot indítunk a nagyszámú játékosállomány megfelelő szintű versenyeztetése céljából. Csapataink versenynaptárát 30-40 hazai mérkőzés mellett 35-40 nemzetközi összecsapás teszi teljessé.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia legfőbb célkitűzése, hogy minél több olyan játékos kerüljön ki az utánpótlás korosztályokból, akik az osztrák ligában szereplő felnőtt csapatunk tagjai lehetnek. Az ifi és a felnőtt csapatot összekötő, MOL Ligában induló együttesünk, a Fehérvári Titánok remek lehetőséget kínál a tehetséges, 18-20 éves játékosoknak, akik további fejlődésük érdekében a magyar bajnokságban pallérozódhatnak.

Fő törekvésünk, hogy a kölyök (U13-14) korosztállyal induló országos tehetséggondozó program keretein belül minél több játékosunk szerepeljen, megteremtve számukra a lehetőséget, hogy a későbbiekben az immár válogatottként működő U16-os, és a világbajnokságokon szereplő U18-as, U20-as nemzeti csapatokban a lehető legnagyobb létszámban meghatározó szerepet kapjanak.

Az Akadémiát a Fehérvár19 Jégkorong Akadémia Alapítvány működteti. Az Alapítvány kuratóriuma öt főből áll. Elnöke Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának polgármestere. Kuratóriumi tagok: Debreceni Gábor, Fekti István, Horváth Tamás és Kolozsvári Imre. 
A Felügyelő Bizottság tagjai: Dr. Bóka Viktor, Székesfehérvár főjegyzője, Sebestyén Csaba és Gál Péter Pál. 
Az Akadémia sportigazgatója Fekti István, arca Palkovics Krisztián. Tiszteletbeli elnöke id. Ocskay Gábor.