Versenybírók

  • 2024.06.27.

Ha szereted a jégkorongot és megismernéd egy új oldalát, várunk a Fehérvár AV19 Sport Club egyesületi versenybíróságába.


Röviden rólunk

A jégkorong versenybíró a jég mellett, a palánkon kívül helyet foglaló hivatalos személy, aki vezeti a mérkőzés jegyzőkönyvét, kezeli az időmérő berendezéseket, hangosbemondó segítségével tájékoztatja a csapatokat és a közönséget a mérkőzés eseményeiről, írja a statisztikákat és felügyeli a büntetésüket töltő játékosokat a büntetőpadokon.
Szorosan kapcsolatban van a jégen korcsolyázó játékvezetőkkel és a résztvevő csapatok csapatvezetőivel, munkáját a játékvezetők, a játék- és versenyszabályok iránymutatásának megfelelően végzi.

A 2023/2024-es szezonban a székesfehérvári versenybírók U8-tól a felnőtt korosztályokig 22 klubcsapat kb. 350 hazai mérkőzését bonyolították le, emellett korosztályos és felnőtt válogatott csapatok számos mérkőzésén is közreműködhettek. A jégkorongszezon befejeztével több helyszínen is fehérvári versenybírók segítették az inline mérkőzések lebonyolítását.

Egy mérkőzés sikere nagyban múlik a versenybírók munkáján, ehhez pedig elengedhetetlen a felkészültség és a csapatmunka.
Felelősségteljes feladatunkat igyekszünk a lehető legjobb módon végezni, ezt magunktól és a kollégáinktól is elvárjuk.

Csatlakozz hozzánk!

A versenybírók munkáját a Magyar Jégkorong Szövetség Versenyirodája felügyeli, így az új versenybírók képzését és vizsgáztatását is ők végzik.
A 2024/2025-ös szezon előtt is indul képzés új versenybírók részére, Székesfehérváron extra előzetes felkészítéssel.

A versenybíróvá válásod várható programja:

- július folyamán egy hétköznap esti bemutató alkalmon veszel részt, ahol megismerkedhetsz az általános versenybírói feladatokkal
- augusztus elején egy hétvégi napon elméleti és gyakorlati oktatás során felkészítünk a vizsgára
- augusztus folyamán edzőmérkőzéseken vehetsz részt, melyek során tapasztalt kollégákkal közösen végzitek az egyes feladatköröket
- augusztus végén / szeptember elején központi oktatás és vizsga (Székesfehérváron is lesz alkalom!)
- ha sikeres vizsgát tettél, a bajnokságok indulásával megkezdődik a valódi versenybírói munka

Várjuk jelentkezésed!

Ha érdekelnek a részletek és szeretnéd, hogy értesítsünk az alkalmak pontos idejéről, küldj e-mailt a barabas.ferenc@fehervarav19.hu címre.

Kérjük, a leveledben jelezd, hogy a versenybírói képzésre jelentkezel, valamint írj pár rövid gondolatot, hogy milyen kapcsolatod van a jégkoronggal és miért szeretnél versenybíró lenni.

Bárkiből lehet kiváló versenybíró!

Nem szükséges semmilyen előélet a sportágban, mindent megtanítunk, amire szükséged lesz a munkád során.
Egy fontos dolgot viszont nem tudunk helyetted: szeretned kell a jégkorongot, anélkül nem megy.