Visszavágott a Salzburg

  • 2019.11.22. 23:09
  • Fehérvárav19
A Hydro Fehérvár AV19 kétgólos vereséget szenvedett a listavezető ellen.

EBEL / Alapszakasz -
2019.11.22 Péntek / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:5
(0:2, 2:1, 1:2)
Nézőszám: 3 300
EC Red Bull Salzburg
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
SMETANA, FICHTNER, BEDYNEK, GATOL
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Ouzas) - Campbell, Harty, Yogan, Girard, Erdely - Caruso, Tikkanen, Sarpatki, Sarauer, Kuralt - Szabo, Stipsicz, Szita, Reisz, Lehtonen - Busenius, Koger, Mihaly
EC Red Bull Salzburg
Lamoureux (Herzog) - Heinrich, Regner, Raffl, Herburger, Hughes - Joslin, Mikkelson, Holloway, Brickley, Kolarik - Viveiros, Pallestrang, Huber, Schiechl, Baltram - Jakubitzka, Feldner, Witting, Pilloni, Hochkofler
Gólszerzők: Girard, Mihaly, Mihaly ill. Raffl, Kolarik, Pilloni, Herburger, Heinrich
Kiállítások: 12 ill. 10

Salzburgi ütőkön járt a pakk a Bikák elleni idei első hazai mérkőzés kezdetén, majd Kóger kínálta meg Herzogot a másik oldalon. A negyedik percben megtört a gólcsend is, a vendégek csapatkapitánya, Thomas Raffl kapott keresztpasszt a kapu előtt és nem is hibázta el a ziccert (0-1). Oda-vissza játékkal folytatódott a találkozó, majd Lehtonent látták szabálytalannak a játékvezetők, a liga legjobb előnyös mutatójával rendelkező együttes azonban a hazaiak remek védekezésének köszönhetően nem tudott élni a lehetőséggel. A harmad közepén azonban már újra rezzent a háló, ismét egy kapu előtt áttett korong után találtak be a vendégek, Chad Kolarik tette be éles szögből a pakkot (0-2). Kevés lehetőséget engedett ellenfelének az osztrák együttes, 5 perccel a dudaszó előtt azonban Pallestrang szabálytalankodott, így öt a négy ellen támadhattak Sarauerék. Harty járt közel a gólszerzéshez, azonban végül maradt a kétgólos különbség. A játékrész végéig a mezőnyjáték dominált, így nem született újabb találat.

Remekül kezdődött a középső etap, az első percben Félix Girard köszönt be (1-2), majd egy perccel később már 2-2 állt az eredményjelzőn, miután a Hydro Fehérvár AV19 lemásolta a vendégek első gólját, Mihály Ákos második gólját szerezte az EBEL-ben (2-2). Fehérvári hátránnyal ment tovább a találkozó, de végül ez az előny is kimaradt. Élesebb volt ekkor a vendéglátó, remekül működtek a sorok és hiába játszott a hazaiak hibáira a Salzburg, kevés lehetőségük akadt a támadásra. A játékrész közepén újfent öt a négy ellen jöhettek Girardék, ám a vendégek szereztek találatot, Yannic Pilloni szúrt bele egy korongba a kapu előtt (2-3). Sárpátki találhatott volna be a kiegészülést követően kétszer is, majd Sarauer került ziccerbe, majd Stipsicz kapáslövését kellett hárítania Herzognak. Egy Ouzas-védés után kisebb nézeteltérés alakult ki a kapu előtt, Regner piszkált oda kapusunknak, végül egyenlő létszámban ment tovább a játék. Megnyomta a második 20 perc végét a Salzburg, Hughes a vasat lőtte telibe, de végül egygólos salzburgi előnnyel fordultak a csapatok.

 

Girard kapuvasa nyitotta a záró harmadot, ám a következő támadásból tovább növelte előnyét a Salzburg, Raphael Herburger lőtte ki a jobb felsőt középről (2-4). Caruso ütközött Huberrel a palánk mellett, ismét salzburgi fór következett, ezúttal pedig élt is a lehetőséggel a listavezető, Dominique Heinrich volt eredményes (2-5). Igyekezett visszajönni a mérkőzésbe a koronázóvárosi együttes, Reisz kiállítása azonban megfogta csapatunkat, a vendégek fórja pedig nem hozott újabb találatot. A kiegészülés után Erdély lövését védte Herzog, majd Reiszt ütközték le, így előnyben jöhetett csapatunk. Kikérte idejét Hannu Järvenpää, Ouzas is lekorcsolyázott, így hat a négy ellen támadtak Yoganék, ez pedig be is jött a finn mesternek, a Fehérvári Titánok játékosa, Mihály Ákos másodszor is betalált a mérkőzésen, a mindössze 20 éves támadó egy kipattanót értékesített (3-5). Küzdött az újabb gólért csapatunk, felpaprikázódott a hangulat a jégen a végére, Campbell és Hochkofler ökölpárbajuk után mehettek a büntetőpadra. Egy perccel a vége előtt ismét mezőnyjátékos korcsolyázott fel Ouzas helyett, ismét Mihály került helyzetbe, a dudaszóig azonban már nem született újabb gól, így a Salzburg elvitte a három pontot a Raktár utcából.