Vendégszereplés a címvédő otthonában

  • 2018.11.30. 08:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk ismét tiroli túrára indult. A hétvége első állomása Bolzano, ahol Hannu Järvenpää-ék meglepnék a címvédőt.

Nem alakult jól a november második fele a Rókák számára, hiszen utóbbi négy bajnokijukon nem sikerült pontot szerezniük, mivel vereséget szenvedtek a Vienna Capitalstól, a Klagenfurttól, a Znojmotól, valamint az Innsbrucktól is. Azonban nem lesz egyszerű dolga csapatunknak az olasz kapu előtt, hiszen a Bolzano mindkét hálóőre a top 3 kapus között van a ligában: Jacob Smith 96.9%-kal védett az eddigiekben, míg Leland Irving 92.7%-kal. Luca Frigo, a dél-tiroliak támadója így nyilatkozott az összecsapás előtt: „Bécsben a vereség ellenére is sokkal jobban játszottunk, mint az elmúlt meccseken. Teljesen más szellemben érkezünk majd a pénteki találkozóra, és tudjuk, hogy muszáj pontokat szereznünk. A keddi mérkőzés nagy erőt adott a gárdának, de tudjuk, hogy a Fehérvár egy jó csapat, ahogy mindenki ebben a ligában, és bárki legyőzhet bárkit.” A címvédő hazai pályán legutóbb a Fehérvár AV19 ellen tudott nyerni a nemzetközi szünet előtt. A HCB Südtirol Alperia 44 egységgel jelenleg a tabella negyedik helyén tanyázik.

A székesfehérvári alakulat kiválóan teljesít hazai pályán, hiszen a Raktár utcában legyőzte a Dornbirnt, a Villachot, illetve a Grazot is, de idegenben továbbra sem tudtak rendes játékidőben nyerni, sőt novemberben pontot sem szereztek ellenfeleik otthonában, és utóbbi négy vendégszereplése alkalmával mindössze hat gólt tudtak ütni. Kógerék a 29 ponttal a kilencedikek csupán egy ponttal lemaradva a Znojmotól és kettővel az Innsbrucktól, így egy esetleges győzelemmel akár a hetedik helyig is felugorhatnak. A túra előtt Hannu Järvenpää kiemelte, hogy fontos elkerülni a büntetéseket, és ugyanolyan motiváltan kell játszania csapatának, mint ahogy a Graz ellen, így talán fontos pontokat hozhatnak el Bolzanoból és Salzburgból.

Az együttesek idén már két alkalommal is találkoztak egymással, ám mindkét alkalommal az olaszok bizonyultak jobbnak: a Raktár utcában 2-5-re, míg Bolzanoban 3-1-re tudtak nyerni. HCB csatára, Daniel Catenacci az idei szezonban mindkétszer betalált a fehérvári kapuba, így érdemes lesz rá odafigyelni a pénteki mérkőzésen.

Az összecsapás előtt Mike Caruso és Hannu Järvenpää mondták el, hogy mi lehet a kulcs a győzelemhez:

A találkozó 19:45-kor kezdődik.