Véget ért a kvalifikáció

  • 2019.10.18. 14:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk első helyen jutott tovább a magyar bajnokságban, hétvégén pedig osztrák ellenfelekkel mérkőznek meg. Az eddig eltelt időszakról Vaszjunyin Artyom vezetőedzővel beszélgettünk.

Juniorcsapatunk címvédőként szerepel idén a magyar bajnokságban. Tíz mérkőzést játszottak a kvalifikációban és mindössze egy alkalommal szenvedtek vereséget, így tabellaelsőként jutottak tovább a következő körbe. Az osztrák versenysorozat ebben a szezonban tornarendszer keretén belül működik, ahol az első hétvégét hibátlanul vették a fehérvári fiatalok. A hazai bajnokság eddig eltelt időszakáról Vaszjunyin Artyom vezetőedző a következőket mondta el: „Felmértük, hogy ki hol tart, mi a csapat gyengéje és erőssége, illetve megnéztük az ellenfeleket. Ez egy kicsit még mindig nehéz, hiszen a junior és az ifjúsági bajnokság mérkőzésnapjai sokszor egybeesnek, így nem tudhatjuk, hogy melyik csapat épp melyik korosztályt részesíti előnyben. Voltak meglepően sima mérkőzéseink, de akadt nehéz is. Az is látszik, hogyha igazán jó formában vagyunk, akkor az ellenfél felkötheti a nadrágját, mert ha maximumon pörögnek a srácok, akkor nagyon jó a társaság.” A szakember arról is szót ejtett, hogy miben fejlődtek a legtöbbet a bajnokság kezdete óta: „Most ott tartunk, hogy nagyjából mindenki tudja, milyen szituációban mi a helye, mire hogyan kell reagálni. Hibák még mindig vannak, de szépen lassan elkezdhetünk több, újabb taktikai elemet beleépíteni a játékunkba. Fejlődtünk a helyzetkihasználásban, ami az elején nem ment, az most jól működik, ez megnyugtató.”

Az UTE elleni találkozó összefoglalója:

 

Hétvégén három nap alatt három mérkőzést játszanak U21-eseink az osztrák bajnokság második Development Weekend-jének keretében. Az első kört hibátlanul vették, így kilenc ponttal másodikak a csoportjukban, csupán a gólkülönbség miatt előzi meg őket a MAC Budapest együttese. Pénteken az osztrák tabellaelső Okanagan, szombaton a Vienna Capitals, míg vasárnap a Steiermark ellen lépnek jégre Vaszjunyin Artyom tanítványai. A vezetőedző ennek kapcsán beszélt csapatáról, illetve az esélyekről is: „A csapat jó, komplett négy sorunk van, mindenki egészséges, ami eddig sajnos nem volt elmondható. Nyolc hátvédünk és tizenkét csatárunk van, a Titánokból kaptunk egy játékost, aki segít majd minket a hétvégén, úgy gondolom, ez mindenképpen jót fog tenni. Az első tornát megnyertük, most jön a nehezebb, az osztrák liga három legerősebb csapata ellen lépünk majd jégre. Megyünk sorba, a pénteki, Okanagan elleni mérkőzés a legfontosabb, remélem, jó meccs lesz. A kereteket nem ismerjük, hiszen a csapatok játékosai az Alpesi Ligában is szerepelnek. A csoportunkban a legjobb kettőbe kell bekerülni, hogy ott lehessünk a februári döntőn. Ehhez most minumum öt pontot kell gyűjtenünk, de természetesen minden meccsen a győzelem a cél.”