Újabb két győzelem az ifiknél

  • 2018.09.26. 12:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk két mérkőzést játszott az elmúlt héten, mind a kettőt győzelemmel zárták. Nagy András vezetőedző és Val Usnik, a csapat szlovén kapusa értékelt.

Az elmúlt héten az ifik a magyar bajnokság soron következő mérkőzésére látogattak a Pesterzsébet csapatához. Szoros mérkőzésen egy góllal sikerült legyőzni a pesti együttest. 
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - Pesterzsébeti Hockey Club 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)
Gólszerzők: Dobos, Hódi illetve Galusnyák, Ilic, Szabó Z.

Szombaton a Vienna Capitals csapata érkezett a Raktár utcába az osztrák bajnokság aktuális fordulójában, ahol nagyarányú győzelmet aratott a fehérvári gárda. 
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - Vienna Capitals 10-0 (1-0, 3-0, 6-0)
Gólszerzők: Farkas, Jábor, Roczanov, Németh (3), Dobmayer, Szabó Z., Parragi, Fekete

Szerdán a Pesterzsébethez látogatott Nagy András gárdája, ahol szoros mérkőzésen 3-2-re tudtak nyerni. „Nagyon nehezen tudtunk játszani a Pesterzsébet ellen. Az egész mérkőzés alatt egykapus játékot mutattunk, gyakorlatilag csak mi támadtunk és a végén majdnem elveszítettük a meccset.”-kezdte az értékelést a szakember. „Egyszerűen nem találtuk meg, hogyan játszunk ellenük. A pestiek csak úgy tudtak kijönni a harmdukból, hogy kiütötték a korongot, mégsem ment ellenük. Két góllal vezettünk, ezek után két hibából két gólt kaptunk. Nem tudom, hogy mi játszódhat le a srácokban, de nem tették oda magukat száz százalékban. Meg kell tanulniuk, hogy ha két góllal vezetünk, akkor még nem biztos a győzelem.” Nagy András arra is kitért, hogy a fiataloknak minden meccsen, bajnokságtól és ellenféltől függetlenül a maximumot kell adniuk.  „Ez nem az első ilyen csapat. A magyar együttesek ellen mindenki beáll a kapu elé és nem vagyunk elég türelmesek, hogy tiszta lövőhelyzetet teremtsünk. Mindenki a tömegen keresztül próbál passzolni és mindent így megoldani. Nem vállaljuk el a lövést, pedig úgy bárkinek sikerülne betalálni. Örülök neki, hogy megvan ez  a meccs, de a játékunk nem volt jó. Mivel gyerekekről beszélünk, nehéz azt eldönteniük, hogy jó vagy rossz csapat ellen játszanak. Nézik az eredményeket, a tabellát, beszélnek emberekkel és ebből előre azt hiszik, hogy nyert ügyük van és nem állnak bele a munkába. Ezen mindenképp változtatni kell, hiszen az ellenfél az ellenfél, teljesen mindegy, hogy ki az, nekünk a saját játékunkat kell játszani.”

Szombaton a Vienna Capitals csapata látogatott a Raktár utcába. A bécsi együttest a felkészülés alatt kétszer is legyőzték a fehérvári ifik, most pedig 10-0-ra sikerült nyerniük. A vezetőedző hatalmas különbséget látott a Pesterzsébet és a Bécs elleni mérkőzés között. „A Bécs elleni mérkőzés teljesen más volt. Igaz, hogy mindkét ellenük játszott felkészülési meccset megnyertük, de nehéz feladatra számítottunk. Tudtuk, hogy itt már lesz támadás, nem csak egy kapura fogunk játszani. Mégis sikerült tíz gólt lőnünk és a kapusunknak is keményen dolgoznia kellett. Ha ilyen játékkal megyünk ki egy magyar csapat elleni meccsre, akkor ott is tíz fölött lenne a lőtt gólok száma. Itt voltak ugyan a feljátszók, de a többiek is beleálltak, a negyedik sor is lőtt gólt. Ha mindenki azzal foglalkozik, ami a dolga, ilyen eredmények születnek. Teljesen más képét mutatta a csapat a két mérkőzésen. Előzetesen azt hittük, hogy a Bécs elleni találkozó szoros lesz, közben pedig csak egy harmadon keresztül tudták tartani a tempót. Türelmesek voltunk, senki nem veszítette el a fejét, nem volt kiállítás, szépen ment a játék, támadtunk, védekeztünk. Jó játékkal nyertünk szombaton, szeretném, ha minden mérkőzésen így tudnánk kiállni."

Val Usnik a szezon elején érkezett Székesfehérvárra. A 17 éves hálóőr az elmúlt két szezont az Olimpija Ljubljana U18-as csapatánál töltötte, a tavalyi évben pedig tagja volt a szlovén korosztályos válogatottnak is. A fiatal kapus a mérkőzéseken kívül a csapatról is beszélt: „A csapat nagyszerű, sok pozitív energiát kapok az öltözőben, nemcsak a játékostársaimtól, hanem az edzőktől is. Múlt héten csütörtökön nem játszottunk túl jól, de szerencsére a harmadik harmadra összegyűjtöttünk annyi erőt, hogy nyerni tudjunk. A szombati Bécs elleni mérkőzés először nagyon szorosnak tűnt, sokat támadtunk, de sokat kellett védekeznünk is. A második és harmadik játékrészben azonban a fizikai állapotunk jobbnak bizonyult az ellenfélnél, így onnantól mi domináltuk a játékot.  Úgy érzem, segítségére tudok lenni a csapatomnak, hiszen minden együttesnek jó kapusteljesítményre van szüksége, én pedig ezzel tudok hozzájárulni a sikerünkhöz."

A Bécs elleni mérkőzés összefoglalója: