Újabb két győzelem a junioroknál

  • 2018.09.24. 20:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 juniorcsapata újabb két, nagyarányú győzelmet tudhat magáénak. Andrej Brodnik vezetőedzőt és az együttes két játékosát, Kokas Balázst és Madácsi Benedeket kérdeztük az elmúlt hétről.

Az U20-asok a Sapientia U23 csapatát fogadták csütörtökön, ahol nagyarányú, 12-1-es győzelmet arattak. A junior magyar bajnokságot idén két csoportra osztották, a romániai egyetemi csapat jelenleg a B csoport első helyén áll. 
Fehérvár AV19 - Sapientia U23 12-1 (4-0, 4-1, 4-0)
Gólszerzők: Rétfalvi (3), Kovács (3), Németh (2), Almási, Dézsi, Kóger, Vincze illetve Gecse

Szombaton a jelenlegi csoportelső Znojmo együttese látogatott a Raktár utcába az osztrák bajnokság soron következő összecsapására, a mérkőzés 10-4-es hazai győzelemmel zárult. 
Fehérvár AV19 - HC Orli Znojmo 10-4 (1-0, 4-3, 5-1)
Gólszerzők: Németh, Buzás, Mihály, Péter, Madácsi (4), Kóger, Kovács illetve Hladonik, Svoboda, Pis, Jonas

A juniorok csütörtökön a Sapientia U23 együttesével találkoztak a magyar bajnokságban. „Könnyebb mérkőzés volt, mint amire számítottunk, bár elég erős védelemmel rendelkezett ez az egyetemi csapat.” – kezdte értékelését Andrej Brodnik vezetőedző. „A meccs első percétől kezdve jó tempót diktáltunk és mindhárom játékrészben lőttünk gólokat. Végig tartottuk a jó iramot, tizenkét lőtt gólig jutottunk és csak egyet kaptunk.” –mondta el a vezetőedző a bajnoki mérkőzésről, majd beszélt a vasárnapi Znojmo elleni mérkőzésről is. „A hétvégi összecsapás előtt hét játékosunk játszott a Bécs elleni U18-as találkozón, de ettől függetlenül velünk is jégre léptek. Kiss Dávid együttesétől, a Fehérvári Titánoktól pedig erre a meccsre kölcsön kaptunk öt játékost, akik nagyon jó formát mutattak a Znojmo ellen. Tökéletesen kiegészítették a csapatot, jó a kémia a játékosok között.” – folytatta a szakember. „Aminek nem örültem, hogy kaptunk négy gólt, ebből hármat a második játékrészben. Kicsit elvesztettük a koncentrációt, nem hokiztunk jól. Nem szabad alábecsülnünk az ellenfelünket akkor sem, ha vezetünk, ez nagyon fontos, de a harmadik harmadban ismét gyors tempót diktáltunk, kiiktattuk a kockázatos helyzeteket és ez meg is látszott az eredményen, hiszen 10-4-re nyertünk.” A felső korosztályok között nagy a mozgás az akadémián, a kérdésre, hogy milyenek a játékosok és mik a legfontosabb tényezők a csapatban, Andrej Brodnik a következőket mondta el: „A játékosaimban ég a tűz és jól játszanak.  Remélem, fókuszáltak tudnak maradni és tartani tudják ezt a szintet az egész szezon során. Sok mindenből áll össze a jó játékos képlete: jó edzésmunka, erős fej, kemény munka. Csak az vezet eredményre, ha minden nap a maximumot adják az edzéseken is. A kemény munka, a mentális erő, a jó játék és a jégkorong élvezete együtt vezet sikerre. Ahogy szoktam mondani, csak akkor lehetsz a legjobb, ha szereted, amit csinálsz.”
Madácsi Benedek, aki a tavaly dupla bajnoki címet ünneplő juniorcsapat kapitánya volt, idén már a felnőttek között, a Fehérvári Titánok együttesében is szerepel. Az U20-asok vasárnapi mérkőzésén négy góllal járult hozzá a Znojmo elleni győzelemhez. „Jól éreztem magam a mérkőzésen, élveztem a játékot. Jó volt a tempó, és nagyon örültem, hogy tudtuk segíteni az U20-as brigádot. Remélem, hogyha lesz hasonló eset és vissza kell játszanunk a felnőttből a juniorok közé, tudunk szerepelni és támogatni őket."

Kokas Balázs első évét tölti a junioroknál, bár az edző személye nem változott, hiszen tavaly az ifiben Andrej Brodnik keze alatt pallérozódott. ”Két mérkőzést játszottunk múlt héten. Csütörtökön a magyar bajnokságban szereplő Sapientia csapatát fogadtuk, ahol magabiztos és domináns játékkal sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk. Vasárnap a jelenlegi csoportelső Znojmóval mérkőztünk meg. Erős játékot mutatva 10-4-es győzelmet arattunk, amihez nagyban hozzájárult az eddig csak az Erste Ligás csapatban szereplő első sor teljesítménye. Magasabb tempójú mérkőzés volt, mint az eddigiek, és úgy gondolom, ezen a meccsen mutatkozott meg igazán, hogy mi is a különbség a két bajnokság között. Jól érzem magam a csapatban, jó a kapcsolatunk egymással. Az öltözőben és a jégen is tudja mindenki a dolgát, sőt, saját öltözőrendünk is van, amit szigorúan be is kell tartani. Összetartó társaság vagyunk és szerintem ez előnyünkre válhat az egész szezonban.”