Újabb finn védő a Fehérvár AV19-ben

  • 2017.06.07. 14:00
  • Fehérvárav19
Juha Uotila után Jesse Jyrkkiö is egyéves megállapodást kötött klubunkkal.

A 27 esztendős finn hátvédnek már van EBEL-tapasztalata. 2014-ben 15 mérkőzés erejéig a Graz 99erst erősítette, 8 pontot szerzett ez idő alatt. „Nagyon élveztem a játékot a ligában. Kifejezetten tetszett, hogy a legtöbb meccsre sok szurkoló látogatott ki. Ugyan Székesfehérváron nem volt alkalmam jégre lépni, de egyszer játszottam Grazban a Fehérvár ellen. Tudom, hogy a magyar játékosok kemények, egyikükkel össze is akadtam a találkozón” (Orbán Attilával - a szerk.) – emlékezett vissza Jyrkkiö, akinek gyermekkora egyik ikonja ellen is volt szerencséje játszani. „Óriási élmény volt Frank Banhammel farkasszemet nézni. Amikor körülbelül 10 éves voltam, ő volt a finn bajnokság egyik legnagyobb sztárja, így elképesztő érzés volt testközelből látni, hogy mikre képes a jégen.”

Jyrkkiö korábban több, mint 150 mérkőzést játszott a finn első osztályban, az előző szezonban pedig ezüstérmet szerzett a dán bajnokságban szereplő Gentofte Stars együttesének színeiben. Emellett pedig 10 góljának köszönhetően a liga eredményesebb védőjének bizonyult. „Nyugodt bekknek tartom magam, aki szereti, ha nála van a korong. Emberelőnyben is hasznára válhatok a csapatnak” – vélekedett magáról a játékos, aki nem hezitált, miután megtudta, hogy az EBEL-ből kapott ajánlatot. „Nem gondolkoztam sokat, hiszen tudtam, hogy ez egy remek bajnokság. Rengeteg kiváló jégkorongozó játszik itt, akik ráadásul tapasztaltak, így okosabb hokit játszanak, mint például Dániában vagy a svéd másodosztályban. Ott sok a fiatal, akik ugyan nagyon mennek, hajtanak, de kevesebb fineszt visznek a játékba” – árulta el meglátásait Jyrkkiö.

Benoit Laporte támadó szellemű hátvédnek írja le a finnt: "Jyrkkiö támadó szellemű hátvéd, aki nagyon jól korcsolyázik. Segítségünkre lehet majd az emberelőnyökben."

A finn hátvéd egyéves megállapodást kötött a Fehérvár AV19-cel.