Történelmi jégre lépés az Alba Arénában

  • 2023.11.04. 10:55
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata péntek délután tartott jégpróbát a 2024/2025-ös szezontól otthonául szolgáló Alba Arénában.

Az Alba Aréna a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapat leendő otthona lesz, illetve rendezvény- és közösségi központként funkcionál majd. Emellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni az időszakosan akár hatezernél több néző befogadására képes csarnok.

Az épületen belül is befejező szakaszába kerültek a szakipari munkák: bútorozási, belsőépítészeti munkák folynak, ezen kívül készülnek a műgyanta burkolatok és a szerelvényezések. A küzdőtéren befejeződött a nézőtéri székek telepítése, LED Cube és LED gyűrű kivitelezése, valamint a palánk mellett a hűtés tesztelésére is sor került.

Péntek délután az Alba Aréna első jeges eseményén a Hydro Fehérvár AV19 játékosai az egyelőre az NHL (észak-amerikai hokiliga) szabványa szerinti 26 méter széles pályát vették birtokba, de a csarnok alkalmas a jelenlegi 30x60 méteres palánkrendszer befogadására is. A kék-fehér meccsen a játékosok 2x8 percet játszottak, a rögtönzött találkozót a kék csapat nyerte 6-5-re.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a történelmi pillanatnak nevezte a pénteki eseményt. „Nagy élmény volt a csapatnak és azoknak a szurkolóknak is, akik láthatták az új aréna jegén a csapatot. Nagyon örülök, hogy a Modern Városok Program keretében hamarosan befejeződik az építkezés, és a használatbavételi eljárás után, jövő tavasszal át is adhatjuk majd a fehérváriaknak az új létesítményt.” 

Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 general managere  nyilatkozatában elmondta, a játékosok rendkívül elégedettek voltak a jég minőségével. A tervek szerint a csapat a következő szezont kezdi az új létesítményben, az idei évadot még a Raktár utcában fejezik be. „A csarnok nyitottsága fantasztikus, úgy tudom, szempont volt a tervezésnél, hogy minél közelebbről, kényelmesen nézhessék a mérkőzéseket a szurkolók. Remélem ugyanolyan jó hangulat lesz majd itt is, mint az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.”