Tizenkét pontos hét után

  • 2018.11.21. 16:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk két mérkőzést játszott az elmúlt héten, mindkettőt győzelemmel zárták. Andrej Brodnik vezetőedző, illetve Dézsi Bence és Kóger Balázs értékeltek.

Csütörtökön Debrecenbe utaztak a juniorok. Volt miért visszavágnia Andrej Brodnik fiainak, hiszen szezonbeli, mindössze két hosszabbításos vereségükből az egyiket éppen a hajdúsági együttes ellen szenvedték el. A vezetőedző a következőket nyilatkozta a mérkőzés után: „Debrecenben játszottunk csütörtökön, a velük játszott első mérkőzésünket elvesztettük, így volt miért visszavágni. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, már az első perctől kezdve jól mentünk. Elszántak voltunk, győzni mentünk. Mindhárom harmadban jó játékot mutattunk, ezt, úgy gondolom, a végeredmény is mutatja. A játékosok egytől egyig a maximumot hozták, jól és keményen dolgoztak.”
 
Dézsi Bence az idei szezonban 15 mérkőzésen lépett jégre a juniorcsapattal az EBYSL-ben, mely alatt 13 gólt és 17 asszisztot szerzett, így 30 pontjával vezeti az osztrák bajnokság táblázatát. „Debrecenben kicsit „álmosan” kezdtünk és emiatt vezetést is szerzett a hazai csapat, de gyorsan megráztuk magunkat és sikerült egyenlíteni. Ezután nem volt gond, sorban lőttük a gólokt és meg is tudtuk tartani az eredményt. Úgy gondolom, jó mérkőzést játszottunk.” -mondta el a fiatal támadó a találkozót követően.
 
Kóger Balázs az osztrák bajnokság plusz-mínusz mutatójának táblázatában az első helyen szerepel. Az együttes védője csapattársához hasonlóan vélekedett a Debrecen elleni összecsapásról: „Múlt héten két mérkőzést játszottunk, melyeken összesen 12 pont volt a tét. Elsőként a Debrecen otthonába látogattunk el. A kezdő harmad első felében érzésem szerint kicsit az öltözőben maradtunk, hátrányba is kerültünk. Utána hamar felébredtünk és a helyzeteinket kihasználva többgólos előnyre tettünk szert és sikerült megfordítanunk az eredményt, így összességében elégedett lehetek.”
 
Végeredmény: Debreceni Hoki Klub – Fehérvár AV19 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)
Összeállítások:
Debreceni Hoki Klub: Gönczi (Ambrus) – Orosz, Rácz, Csuvar, Takács, Kozma, Szigeti, Filep,Yakimchuk, Kocsis, Papik, Markov, Nagy, Foltin, Kriukov
Fehérvár AV19: Horváth D. (Adorján) – Szabó Z., Halasi, Németh K., Roczanov, Németh Á., Horváth M., Kóger, Kokas, Dobmayer, Dézsi, Rétfalvi, Almási, Buzás, Parragi, Ambrus
Gólszerzők: Markov illetve Dézsi, Rétfalvi, Roczanov, Halasi, Ambrus

A MAC Budapest elleni találkozó összefoglalója:


Vasárnap délután hazai pályán léptek jégre U20-asaink a MAC Budapest ellen. Idei első találkozójukat a fehérvári fiatalok nyerték, így Andrej Brodnik nem számított könnyű mérkőzésre: „Hétvégén a MAC Budapestet fogadtuk, nagy meccs volt, ahogy mindig ellenük. Izgatottak voltunk, idén már egyszer sikerült őket legyőznünk, ezt az utat akartuk folytatni. Készültünk erre a mérkőzésre, látszott, hogy fejben is erősek vagyunk. 3-0-nál egy kicsit leengedtünk, túlságosan megelégedtünk az eredménnyel, de szerencsére felébredtünk és a mérkőzés végéig jó teljesítményt nyújtottunk. A kapusunk is jól védett, az ellenfél pedig folyamatosan támadott, de jó játékkal sikerült visszajönnünk a meccsbe.”

Dézsi Bence elégedetten tekintett vissza a hétvégi találkozóra, de azt is elmondta, hogy vannak hibáik, amiket javítaniuk kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek: „Úgy érzem, a MAC ellen végig domináltunk, mi diktáltuk a tempót és szerintem mi voltunk a jobb csapat. Viszont tudom, hogy a múlt héten mindkét mérkőzésen sokat hibáztunk a védekező harmadban, a továbbiakban sokkal egyszerűbben kell játszanunk es kijuttatnunk a harmadból a korongot. Támadásban az összes sorunk képes gólt szerezni, de nagyon sok esetben túlgondoljuk a helyzeteket ahelyett, hogy a kaput támadnánk. Ezeket az aprósagokat kell kiküszöbölnünk.”
 
Kóger Balázs így vélekedett a fővárosi együttes elleni összecsapás után: „Vasárnap a MAC Budapestet fogadtuk otthonunkban, izgatottan vártuk a korongbedobást, hiszen évek óta nagy riválisunk ellen léphettünk jégre. A hibáikat kihasználva kezdtünk el építkezni, a jó emberelőny-kihasználásunk miatt pedig végül magabiztos győzelmet arattunk.”
 
Végeredmény: Fehérvár AV19 – MAC Budapest 6-2 (2-0, 1-1, 3-1)
Összeállítások:
Fehérvár AV19: Adorján (Horváth D.) – Kovács, Halasi, Németh K., Roczanov, Rajz, Németh Á., Horváth M., Kóger, Dobmayer, Dézsi, Kis, Rétfalvi, Almási, Péter, Vizi, Buzás, Parragi, Ambrus, Erdély
MAC Budapest: Nagy (Farkas) – Kedves, Szalmás, Csollák, Tóth, Ferencz, Subotic, Tornyai, Ritter, Pejovic, Galántai, Kruppa, Druja, Bogesic, Dóczi, Csicsák, Keresztes, Grkovic, Djumic, Schlekmann
Gólszerzők: Dézsi (3), Almási, Rajz, Erdély illetve Djumic, Schlekmann

A MAC Budapest elleni mérkőzés képei:
Galéria: