Szeptember 17-én rajtol az ICE

  • 2021.04.30. 22:47
  • Fehérvárav19

Az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban, amely a 2021/2022-es szezonban immár tizennégy csapatot és hat országot ölel fel, új lebonyolítási rend szerint kezdődik az új évad.

A bet-at-home ICE Hockey League első fordulójára 2021. szeptember 17-én kerül sor. Az tizennégy csapatosra bővülő mezőny ezután két oda-vissza kört játszik, tehát minden együttes 52 alapszakasz-mérkőzésen szerepel majd. Így a bajnokság első szakaszában összesen 364 összecsapást rendeznek a nemzetközi mezőnyben.

Az augusztusi olimpiai selejtező eredményétől függően kétféle forgatókönyvvel készül a liga annak érdekében, hogy a lehető legbiztosabban lehessen tervezni a menetrendet: amennyiben a ligában szereplő országok válogatottjai közül bármelyik olimpiai szereplést harcol ki, a második nemzetközi szünet (február 7-13.) előtti, vagy utáni mérkőzések időpontja változhat. Az alapszakasznak így vagy február végén, vagy pedig március elején lesz vége.

Az 52 mérkőzéses szakasz végén az első hat helyezett automatikusan bekerül majd a negyeddöntőbe. Az új lebonyolítási rend szerint a hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik helyezett csapat két győzelemig tartó „előrájátszásban” szerepel majd, ahol a hetedik helyezett a kilencedik és a tizedik helyezett közül választhat. A két párharc győztese kerül be a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntő párosításait továbbra is választással döntik majd el, az eddigiekhez hasonlóan az első három helyezett a második négyből választ, a negyedik helyen álló csapat pedig a nem választott ellenfél ellen szerepel.

A végjátékban minden körben négy győzelemig játszanak a csapatok.

A liga sajtóközleménye a játékoskeretet érintő szabályozások kapcsán megjegyzi, a közeljövőben egy workshop keretén belül dolgozzák ki azt a javaslatot, amelyet aztán egy rendkívüli közgyűlésen fogadnak majd el.