Segítség a helyi közösségnek

  • 2021.05.17. 13:47
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 SC 500 000 forintos támogatással járul hozzá a Székesfehérvár Megyei Jogú Város által létrehozott Továbbfoglalkoztatási Alaphoz, melyből az önkormányzat a helyi, a járványhelyzet sújtotta vállalkozásokat segíti.

Rekordösszegű végeredménnyel zárult a klub hagyományos, év végi aukciója, melyen az idei évad végén a játékosok által viselt mezeket, a Paulus Borház felajánlásából egyedi, sorszámozott borokat, valamint limitált kiadású játékoskártyákat szerezhettek meg az érdeklődők. Nagy örömünkre szolgált, hogy a licitet minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte, az ereklyék összértéke elérte az egymillió forintot. A klub, korábbi ígéretének megfelelően dr. Cser-Palkovics Andrással, Székesfehérvár polgármesterével egyeztetve a bevétel egy részének felajánlásával székesfehérvári közösség más, a járványhelyzet és a korlátozások sújtotta területeit támogatja.

„Mindenekelőtt szeretném elmondani, hogy büszkék vagyunk a székesfehérvári hokis közösségre, szurkolóinkra, hiszen rekordösszegű árverést zártunk, így ötszázezer forinttal tudja a klub támogatni városunk közösségének más, a világjárvány gazdasági hatásai által sújtott területeit. Számunkra sosem volt kérdés a lokálpatrióta gondolkodás és az, hogy segítsünk ott és akkor, amikor arra lehetőség van, hiszen mi magunk is a közösség támogatása révén tudunk létezni. Örömünkre szolgál, hogy képesek voltunk beletenni a közösbe a magunk és közösségünk ereje szerint, és hozzá tudunk járulni a helyi vállalkozások túléléséhez, újraindulásához. Köszönöm mindenkinek a részvételt és a pozitív hozzáállást az idei árverésünkön, gratulálok a nyertes licitálóknak a relikviákhoz! Remélem, ez a városi kezdeményezés, amelyhez most ezzel az adománnyal csatlakoztunk, eléri célját és minden fehérvári vállalkozó képes lesz talpon maradni és hamarosan mindannyian visszatérhetünk a korábban megszokott életünkhöz, korlátozások nélkül tudunk találkozni a székesfehérvári utcákon és teraszokon és ősszel az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok lelátóin!” – mondta a támogatás kapcsán Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke.