Scott Timmins jövőre kék-fehérben

  • 2019.04.10. 16:00
  • Fehérvárav19

A kanadai center a 2019/2020-as idényben a Fehérvár AV19-et erősíti.

A 29 éves csatár a 24 mérkőzés erejéig az NHL-ben is kipróbálhatta magát a Florida Panthersnél, emellett 6 szezonon keresztül az AHL-ben szerepelt, ahol 345 találkozón 150 pontig jutott. Európai pályafutását a DEL-ben kezdte a Straubing Tigers csapatában, Németországban pedig 47 összecsapáson 28 egységet gyűjtött. Székesfehérvárra Dornbirnból érkezik, így nem lesz ismeretlen az Erste Bank Eishockey Liga számára.

 

„Úgy gondoltam, hogy itt az idő a változásra. Nagyon szerettem Dornbirnban élni, de úgy érzem, új kihívásokra van szükségem. Beszéltem Hannu Järvenpää vezetőedzővel, illetve Szélig Viktor general managerrel, akikkel nagyon jót beszélgettem, és azt éreztem, hogy jobban szeretnének a csapatukban látni, mint ellenfélként a következő szezonban, és egy játékosnak mindig nagyon jól esik, ha ilyen pozitív mentalitásban kezdhet egy új helyen” – mondta Timmins arról, hogy miért döntött amellett, hogy a koronázóvárosba igazol. „Ellenfélként már jártam Székesfehérváron, és a hangulat miatt mindig nagyon jó volt itt játszani, a szurkolók nagyon hangosak, és a pálya kialakítása miatt igazán közel vannak a játéktérhez. A fehérváriakat mindig nagyon nehéz volt megállítani, ha magukhoz ragadták a mérkőzés irányítását, és a szurkolóikkal a hátuk mögött támadtak. Nem hinném, hogy nyertünk idegenben mérkőzést a két dornbirni éveim alatt” – mesélte az eddigi magyarországi élményeiről a csatár. „A célom Fehérváron az, hogy sikeres szezonunk legyen, csakúgy, mint az előző idényben volt, hiszen bejutottak a rájátszásban, és nagyon szoros párharcot vívtak a Salzburggal a rájátszásban. Nagyon várom, hogy jövőre én is ezt a csapatot erősítsem, és még ennél is magasabbra törjünk. Játékosként nem mondanám magamat sem támadó, sem védekező-szelleműnek, mindenből próbálom kivenni a részem, és lehetőleg a legtöbb bulit elhozni.”

A továbbiakban a center a jövő évi mezszámáról beszélt: „17-es szeretnék lenni, bár még nem beszéltem senkivel arról, hogy szabad-e ez a szám. Akkor viseltem először, amikor az Albany Devils csapatában játszottam, és nagyon sikeres tudtam lenni, így azóta nem volt rajtam más számú mez.”

A jelenlegi keret

A Fehérvár AV19 csaapatában jelenleg érvényes szerződéssel rendelkezik a kapus Kornakker Dániel, valamint Szabó Dániel, Jonathan Harty, Stipsicz Bence és Szabó Bence, a támadók közül pedig Kóger Dániel, Szita Donát, Szabó Krisztián, Erdély Csanád, Andrew Sarauer, Timotej Sille, Sárpátki Tamás és Scott Timmins. Az már korábban biztossá vált, hogy Hári János, Mac Carruth, valamint Zack Phillips sem kék-fehérben folytatja pályafutását, rajtuk kívül pedig jövőre Tero Koskiranta és Arttu Luttinen sem lesz a Fehérvár AV19 játékosa.