„Remélem, hogy a csapat tud még örömet okozni a szurkolóknak”

  • 2019.03.11. 16:24
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 szerdán kezdi az Erste Bank Eishockey Liga negyeddöntőjét a Red Bull Salzburg ellen. A klub hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Szélig Viktor, general manager, Hannu Järvenpää vezetőedző, illetve Hári János, csapatkapitány mondták el meglátásaikat a rájátszással kapcsolatban.

Elsőként Szélig Viktor összegezte az idényt: „Azzal a céllal vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy szeretnék bekerülni a rájátszásba. Örülök neki, hogy a srácok a könnyebb utat választották ehhez, és az első hatban végeztek az alapszakasz végén. Ez nagyon nagy eredmény, látva azt, hogy kemény volt a mezőny és milyen erős ellenfelekkel kellett küzdenünk. Boldog vagyok, hogy sikerült elhódítani a Magyar Kupát, aminek összecsapásai nem a legideálisabban illeszkedtek a versenynaptárba. A középszakaszban a srácok az öltözőn belül kitűztek egy célt maguk elé, azt, hogy pályaelőnnyel menjünk a rájátszásba, ez is összejött nekik, tegnap óta pedig ismert, hogy a Red Bull Salzburg lesz az ellenfél” –folytatta klubunk general managere, majd elmondta gondolatait az ellenféllel kapcsolatban: „Negatív a mérlegünk ellenük, idén csak kétszer sikerült győznünk, de úgy gondolom, a szorosabb meccsek és a győzelmek a szezon második felében jöttek ellenük. Elég sokat kellett várni ahhoz, hogy ismét a rájátszásban szerepeljünk, biztosan mindenki fel lesz dobva és a maximumot fogja nyújtani. A Salzburg a liga egyik legjobb csapata, de hazai pályán fogunk kezdeni, a csarnokban pedig mindig szinte teltház van. Bízunk benne, hogy ez a rájátszásban is így lesz és remélem, hogy izgalmas párharcot játszunk majd a liga egyik legjobb csapatával. Nem lehet hiányérzetünk a szezon eddig eltelt időszakát tekintve, és remélem, hogy a csapat tud még örömet okozni a szurkolóknak.”

A következőkben Hannu Järvenpää latolgatta az esélyeket: „A csapat megérdemelte a playoffba jutást, szeretném megköszönni a vezetőségnek, szurkolóinknak, támogatóinknak és a szponzoroknak a munkát és a támogatást. Ami az előttünk álló sorozatot illeti, van esélyünk a továbbjutásra, de nehéz lesz. Tudjuk, hogy az ellenfelünk az elmúlt időszakban nem a legjobb arcát mutatta, de tisztában kell lennünk azzal, hogy a Red Bull Salzburg személyében igencsak komoly ellenféllel nézünk szembe” – tette hozzá a finn mester. „Ha felteszem magamnak a kérdést, hogy ki az esélyesebb, a válasz egyértelműen a Salzburg. Ők is úgy gondolják, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy egy magyar csapat ellen veszítsenek a párharcban. Ennek ellenére bízom a csapatomban, és a játékosokban és bár nehéz lesz, van esélyünk továbbmenni. Két szó jut eszembe, ha erre a párharcra gondolok, az az, hogy pozitívnak és alázatosnak kell lennünk.” 

Végül Hári János, a Fehérvár AV19 csapatkapitánya beszélt a rájátszással kapcsolatos gondolatairól: „A Salzburg az esélyes, hiszen „nagyobbak” mint mi. Mellettünk szól ugyanakkor és a karakterünket mutatja, hogy hátrányból mi tudtunk legtöbbször visszajönni a ligában és tudtunk így nyerni. Jó hokit játszunk és amíg nincs vége a párharcnak, addig biztosan küzdeni fogunk. Biztos vagyok benne, hogy hat-hét meccses sorozat áll előttünk és mi kerülünk ki győztesen a párharcból.”

A Fehérvár AV19 rájátszásmérkőzéseinek időpontjai:

DÁTUM Időpont HAZAI VENDÉG jegyvásárlás
2019. március 13. 19:15 Fehérvár AV19 EC Red Bull Salzburg LINK
2019. március 15. 19:15 EC Red Bull Salzburg Fehérvár AV19 LINK
2019. március 17. 17:30 Fehérvár AV19 EC Red Bull Salzburg LINK
2019. március 19. 19:15 EC Red Bull Salzburg Fehérvár AV19 LINK
2019. március 22. (ha kell) 19:15 Fehérvár AV19 EC Red Bull Salzburg
2019. március 24. (ha kell) 17:30 EC Red Bull Salzburg Fehérvár AV19
2019. március 26. (ha kell) 19:15 Fehérvár AV19 EC Red Bull Salzburg