Négygólos vereség a Znojmo ellen

  • 2019.10.06. 20:07
  • Fehérvárav19
A két gárda idei első találkozóján a Znojmo mindhárom pontot elvitte a Raktár utcából.

EBEL / Alapszakasz -
2019.10.06 Vasárnap / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
2:6
(1:2, 1:2, 0:2)
Nézőszám: 3 056
HC Orli Znojmo
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
FICHTNER, SMETANA, NEDELJKOVIC, SOÓS
Hydro Fehérvár AV19
Ouzas (Gyenes) - Stipsicz, Campbell, Sille, Yogan, Kuralt - Busenius, Harty, Koger, Timmins, Lehtonen - Caruso, Tikkanen, Erdely, Sarauer, Szita - Szabo, Reisz, Szabo
HC Orli Znojmo
Lassila (Groh) - Tansey, Sedlak, Luciani, Matus, Svoboda - Sova, Miklis, Beranek, McRae, Berisha - Boruta, Stehlik, Novak, Bartos, Bowles - Jonas, Kosnar, Oscadal, Cesik, Gago
Gólszerzők: Koger, Timmins ill. Luciani, Luciani, Beranek, Tansey, Bartos, Bowles
Kiállítások: 6 ill. 4

Kiegyenlített első percek után, a Znojmo vette át a mérkőzés irányítását, és hidegzuhanyként érkezett is az első cseh gól, Svoboda átadását Anthony Luciani értékesítette. Folytatódtak a znojmói rohamok, a szorításból a 7. percre jött ki csapatunk, Sarauer azonban elhibázta a ziccert. Ment előre mindkét gárda, a csehek főleg fehérvári hibákra alapozva vezettek támadásokat, csapatunk pedig egyre jobban felpörögve alakította ki a helyzeteket. A harmad közepére ez góllá is érett, Lehtonen indult meg a jobb oldalon, az ő lövését még védte Groh, Kóger Dániel azonban jó ütemben érkezett a kipattanóra, és nem hibázott (1-1). A góltól még jobban felélénkült csapatunk játéka, Timmins veszélyeztetett két alkalommal is, ám maradt a döntetlen. A harmad második fele nagyobb helyzetek nélküli mezőnyjátékkal telt, mígnem egy újabb korongvesztést követően másodszor is vezetést szerzett a Znojmo, ismét Anthony Luciani volt eredményes (1-2).

 

A középső etap fehérvári hátránnyal kezdődött, Sarauert látták szabálytalannak a játékvezetők, ám nem sikerült élni a lehetőséggel a Sasoknak. A kiegészülés után Yogan szerzett korongot, ám nem sikerült értékesítenie a szólót, aztán Lehtonen próbálkozott balról, de ez is kimaradt. Tikkanen előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, így jöhetett a második fehérvári hátrány, de ezúttal is meddő maradt a Znojmo előnyös játéka. A harmad közepén érkezett meg az újabb fehérvári egyenlítés és ezzel csapatunk 1000. alapszakasz-gólja az Erste Bank Eishockey Liga történetében, Caruso lövése Scott Timmins ütőjén pattant meg (2-2). A játékvezetők magasbot gyanúja miatt visszanézték a gólt, ám végül érvényesnek ítélték meg azt. Luciani iramodott meg a találat után, ám Ouzas hárított, aztán a kontrából Szita passzolt Erdélynek, de maradt a döntetlen. Az első fehérvári fórban aztán sok lehetőséget alakított ki csapatunk, Yogan és Lehtonen voltak aktívak a kapu előtt, de végül nem sikerült élni a lehetőséggel. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, egy korongvesztést követően Petr Beranek bombázott a kapuba (2-3). Ment az eredmény után a hazai gárda, előbb Busenius lőtt a kékről, aztán Sille közelijét hárította a Znojmo hálóőre. Gyorsan újra büntetett a vendég alakulat, Bartos vette észre a bal oldalon érkező Kevin Tansey-t, aki az üres kapuba helyezett (2-4).

A harmadik harmad ismét znojmói mezőnyfölénnyel indult, aztán előnybe került csapatunk, de ismét meddő maradt a speciális egység. Már öt az öt ellen újra Ouzas kapuja előtt folyt a játék, a nyomás pedig a 47. percre érett újabb góllá, Beranek beadása után David Bartos maradt egyedül a kapu előtt és a bal felsőbe emelt (2-5). Újra magára talált a fehérvári együttes a harmad közepére, Sarauer tette be a kapu elé, ám Hartynak lövése a kapuvasról kipattant, majd Yogan passzát Caruso tehette kapura, de kimaradt. Az utolsó percekre jelentősen lelassult a tempó mindkét oldalon, a Znojmo jól őrizte előnyét és nem kockáztatott sokat, a fehérvári együttes támadásait pedig jól szűrte a vendég együttes. Másfél perccel a vége előtt aztán bevitte a kegyelemdöfést Miroslav Frycer együttese, egy újabb védelmi hibát követően Bartos passzolt a kapu mögül Parker Bowlesnak aki, kapásból a hálóba lőtt (2-6). A győzelemmel a Znojmo feljött a tabella negyedül helyére, a Hydro Fehérvár AV19 pedig az Innsbruck mögött a tizedik helyen várja a folytatást.