Négy gőzelemmel indult az alapszakasz

  • 2019.11.23. 20:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk legutóbbi mérkőzéseit Vaszjunyin Artyom vezetőedző értékelte, cikkünkben pedig megtekinthető a három hazai összecsapás összefoglalója is.

Juniorcsapatunk számára jól indult az alapszakasz, négy mérkőzés után veretlenül vezetik a tabellát. A négy találkozón összesen huszonnyolcszor találtak be ellenfeleik kapujába és mindössze hét gólt kaptak. Az első találkozót a debreceni együttes ellen játszották, mely után Vaszjunyin Artyom vezetőedző a következőket mondta el: „A DHK-ban játszik a liga egyik legjobb játékosa, egy orosz srác, aki nagyon gólérzékeny. Tudtuk ezt, ennek ellenére meglepődtünk, amikor láttuk, hogy tizenkét mezőnyjátékossal állnak ki a találkozón, már akkor tudtuk, hogy ebből nem lesz jó mérkőzés. Ez be is igazolódott, hiszen az ellenfél teljesen feladta a támadást, az emberelőnyökben és egy-egy megugrásban reménykedtek. A helyzetek alapján egyértelműen domináltunk, de sok lehetőség kimaradt. Nem nagyon forgott veszélyben a három pont, de nehéz olyan csapat ellen játszani, akik tatktikus és minden edzői utasítást betart, ám teljesen feladja a támadást. Fontos, hogy az elejétől bemenjenek a helyzetek, most sajnos nem így alakult, ezért tűnik ennyire szorosnak ez a meccs, viszont a kapura lövések és a támadóharmadban töltött idő alapján óriási különbség volt. A srácok végig higgadtan játszottak, megérdemelten nyertünk.”

A Debreceni Hoki Klub elleni mérkőzés összefoglalója:

A következő összecsapásra a Győr együttese érkezett Székesfehérvárra, ahol nagyarányú hazai győzelem született. A vezetőedző elégedett volt csapatával, bár azt is elmondta, hogy mi nem működött a találkozón: „Érdekes csapat a Győr, mert a liga legjobbjait meg tudja szorongatni, úgy készültünk, hogy egy jó kis pörgős meccs lesz, hiszen ők nem hátrálnak meg, bátran támadnak. Az első tíz perc hibátlan volt, aztán teljesen szétestünk, egy fél szezonra való hibát elkövettünk, így az első harmad utáni szünetben egy kicsit keményebben fel kellett lépnünk az öltözőben. A játékosaink megértették, amit mondtunk és a következő negyven percet profi módon lejátszották, szép gólokat lőttünk. Elégedettek lehetünk, mert azt a tíz percet leszámítva azt hozták, amit elvárunk tőlük és szinte az egész csapat jól teljesített.”

A Győr elleni találkozó összefoglalója: 

A tavalyi ezüstérmes otthonában folytatódott az alapszakasz U21-es csapatunk számára, ahol hatgólos győzelmet arattak a fehérvári fiatalok a MAC Budapest ellen. A vezetőedző maximálisan elégedett volt csapatával: „A MAC az osztrák bajnokságban velünk volt egy csoportban, megnéztük és kielemeztük egymás meccseit, illetve egyszer már találkoztunk velük idén, ahol szoros győzelmet arattunk. Négy juniorkorú, az Erste Ligában szereplő játékost kaptunk erre a meccsre, három csatárt és egy hátvédet. Talán ez volt az első olyan mérkőzés, ahol ezek a srácok azt játszották, amit igazán tudnak. A három csatár nagyon okosan, összehangban és egyszerűen hokizott, Horváth Milán pedig mintha három szinttel magasabban játszana a liga hátvédjeihez képest. Ennek ellenére nem kezdtünk jól, becsúszott egy-két hiba, adtunk az ellenfélnek egy szólót és több nagyobb helyzetet is. Higgadtabban kell játszanunk, keressük az okát az ilyen rövidzárlatoknak. Nagyarányú győzelem lett a vége, az ellenfélnek talán az volt az egyik legnagyobb hibája, hogy sok kiállítást kaptak, mi pedig okos, fegyelmezett hokival szép győzelmet arattunk. Még egyszer kiemelném a négy fentről érkező játékost, illetve Németh Kristófot is, aki három gólt lőtt, ebből látszik, hogy a csapat gerincét adó játékosok is nagyot mentek. Azt nyújtották, amit tudnak, ennek nagyon örültünk, ahogy annak is, hogy senki nem vette félvállról a meccset, és mindenki odatette magát. Olyan teljesítményt kaptunk, amit vártunk, így már tudjuk, hogy ki mire képes, a jövőben pedig reméljük, ezt várhatjuk tőlük és mindig ilyen játékot mutatnak majd.”

A legutóbbi találkozón a Vasas együttese vendégeskedett a Raktár utcában, ahol hétgólos különbséggel az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia juniorjai bizonyultak jobbnak. Vaszjunyin Artyom a győzelem ellenére nem volt elégedett és így nyilatkozott a mérkőzést követően: „A Vasas előre jelezte, hogy hét játékosuk a felnőtteknél játszik és B csapattal érkeznek. Ezt mi is mondhatnánk, hiszen tizenhárom juniorkorú játékosunk stabil tagja a Titánok keretének. Németh Kristóf a MAC Budapest elleni találkozón megsérült, kapott pár nap pihenőt, így erre a meccsre nem neveztük. Az első sorunk így szétesett, ennek ellenére egészen jól játszottunk, de sajnos túl sima volt a mérkőzés az első perctől kezdve. Arra jó volt, hogy több játékost kipróbáljunk másik helyen, mindenki kapott lehetőséget, ám voltak olyanok, akikkel egyáltalán nem voltunk elégedettek. Ennél nagyobb élvezet nem lehet, hogy teher nélkül szárnyaljon valaki és megmutassa, mit tud a jégen, ez többeknek nem sikerült. Szép eredmény született, a harmadik harmadban kiengedtünk, nem voltunk ott fejben, jöttek a hibák. Egy ilyen ellenféllel szemben ez belefér, de meg kell tanulni, hogy nem mindig ilyen lesz a bajnokság és például a Vasas sem ebben az összeállításban fog szerepelni. Az utolsó húsz percben nem voltunk elégedettek, a végén kaptunk egy kiállítást az ellenfél pedig lőtt egy nagyon szerencsés. Val Usnik kevés lövést kapott, azonban végig odafigyelt, élt a játékkal, koncentrált és bosszantó, hogy egy hibátlan meccs így elmegy, de ilyen a hoki, örülünk a győzelemnek, megyünk tovább.”

A Vasas elleni összecsapás góljai: