Nagy András: „Bízom a csapatomban”

  • 2019.02.27. 10:00
  • Fehérvárav19
Ifjúsági csapatunk a héten mindkét bajnokságban megkezdi a rájátszásban való szereplést. A várakozásokról Nagy András vezetőedző beszélt.

Szerdán kezdődik az osztrák bajnokság rájátszása. Mivel ifjúsági csapatunk negyedik helyen zárta a Master Roundot, először hazai pályán szerepel a negyeddöntőben. Vasárnap megtörtént a választás az EBJL-ben, a fehérvári U18-asok ellenfele a két győzelemig tartó szériában a Debrecen lesz. A múlt héten a magyar bajnokság középszakasza is véget ért, így kiderült, mely csapatok jutottak a playoff-ba. Mivel U18-asaink alapszakaszgyőztesként végeztek, ők választhattak először, a negyeddöntőben az ISK Csíkszereda együttesével vívják majd a két győzelemig tartó párharcot. Nagy András vezetőedző bizakodóan tekint az előttük álló hétre: „A Debrecen maradt párnak a választás után az EBJL-ben, a magyar bajnokságban pedig a Csíkszeredát választottuk, így oda nem kell utaznunk. Be kell húznunk a meccseket, hiszen mindkét versenysorozatban szeretnénk továbbmenni. Ha tudnak játszani azok a játékosok, akikre szükség van, akkor nem lehet probléma. A Debrecen ellen lehet, hogy lesz három mérkőzésünk, de a Csíkszereda ellen két meccs alatt el kell dönteni a továbbjutást. Az első, csütörtöki mérkőzést meg kell nyerni nyernünk, akkor nem lesz gond. A Debrecen egy kicsit keményebb dió, de az a jó, ha van kihívás és nem sima meccseket játszunk. Nem volt jellemző a bajnokságra, hogy ki-ki meccseket játszunk, ez pedig láthatóan nem tett jót. Valószínűleg mindenkit megkapunk a szerdai meccsre, akire csak szükség van, aznap az U20 nem játszik, csütörtökön pedig ugyanilyen erős kerettel szeretnénk kiállni. Szombaton Debrecenbe utazunk, ott is mindenkire szükség van, olyan játékosokat kell vinnünk, akik kemények és eredményesek. Alakulhatott volna máshogy is, de most ez a feladat, ezt kell megoldanunk. Bízom a csapatban, bízom a srácokban, most az első két mérkőzés fontos, szerdán és csütörtökön, aztán meglátjuk, hogyan tovább.”

Ifjúsági csapatunk hazai mérkőzései:
2019. február 27., szerda 19:30 Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Debreceni Hoki Klub (Osztrák bajnokság negyeddöntő, 1. mérkőzés)
2019. február 28., csütörtök 16:30 Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Isk Csíkszereda (Magyar bajnokság negyeddöntő, 1. mérkőzés)
2019. március 1., péntek 14:30 Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Isk Csíkszereda (Magyar bajnokság negyeddöntő, 2. mérkőzés)

A mérkőzésekre a belépés ingyenes!