Mihály Ákos december legjobbjai között

  • 2021.01.08. 18:12
  • Fehérvárav19

Csapatunk támadója decemberi teljesítményével ismét bekerült a hónap legjobb fiatalja szavazás jelöltjei közé.

Az idei szezonban másodszor érdemelte ki teljesítményével a hónap legjobb fiatalja címre jelölést csapatunk fiatal támadója, Mihály Ákos. A 21 éves játékos a 2019/2020-as szezonban mutatkozott be a Hydro Fehérvár AV19-ben, profi pályafutását pedig a Fehérvári Titánok együttesében kezdte. A csíkszeredai születésű játékos 2015-ben érkezett Székesfehérvárra, majd az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián eltöltött évei után a székesfehérvári csapatban játszott először profi mérkőzésen. Első, a felnőttek között eltöltött szezonjának végén elnyerte a Kósa Kupát, azaz a legjobb újoncnak járó elismerést, emellett pedig ő kapta a Higgy Magadban! program év felfedezettjének járó díjat, hozzájárulva ezzel a fehérvári jégkorongsport hírnevének öregbítéséhez.  A 2019/2020-as évadban december hónap legjobbjának választották az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban.

Mihály Ákos az idei évad összes találkozóján jégre lépett, négy góllal és nyolc assziszttal járult hozzá a csapat sikeréhez, 12 pontjából hatot decemberben szerzett. „Természetesen nagyon örülök annak, hogy az idei évben másodszor is jelöltek erre az elismerésre, jó visszajelzés ez azzal kapcsolatban, hogy a helyes úton járok. Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget a bizonyításra, igyekszem is élni vele és a lehető legjobb formámat nyújtva segíteni a csapatot” – mondta a támadó a jelölésről.

A decemberi jelöltek között ott van még az idei szezonban tizenegy mérkőzésen jégre lépő klagenfurti Niklas Würsch, aki decemberben lőtte az első gólját a pontvadászatban, a tizenhat éves Julian Lutz, aki az óév utolsó hónapjában mutatkozott be a Red Bull Salzburg együttesében, valamint a linzi Niklas Bretschneider, aki 23 ICE-mérkőzésen lépett jégre, decemberben tíz találkozón két asszisztot szerzett.

Az Eisner Auto YoungStar cím elnyeréséhez nem elég az online szavazást megnyerni, egyharmad arányban ugyanis a válogatott edzők, valamint ugyanígy egyharmad arányban a Puls4 és a Sky TV szakértőinek véleménye is beleszámít a végeredménybe.

Csapatunk játékosára az alábbi felületen egy eszközről naponta egyszer lehet szavazni január 12-én 23 óráig.

Szavazok