Küldöttgyűlést tartott a Magyar Jégkorong Szövetség

  • 2024.05.30. 19:30
  • Fehérvárav19

Megtartotta rendes küldöttgyűlését a Magyar Jégkorong Szövetség. A tisztújítás során megválasztották a szervezet új elnökét, alelnökeit és elnökségi tagjait, valamint átadták a szezon legjobbjainak járó díjakat is.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tartotta meg 2024. évi küldöttgyűlését a Magyar Jégkorong Szövetség. A küldöttek egyhangúlag fogadták el a 2023-2024-es szakmai beszámolót, a felügyelőbizottság 2023. évi beszámolóját, a közhasznúsági jelentést, a könyvvizsgálói jelentést, a pénzügyi beszámolót és éves mérleget, a 2024-2025-ös szakmai programot és a pénzügyi programot, valamint a stratégiai beszámolót.


A küldöttgyűlés az MJSZ új elnökévé választotta dr. Kolbenheyer Zsuzsannát. A szakmai alelnök id. Kovács Csaba, az általános alelnök Almássy Kornél lett. Az elnökségbe bekerült Bugár Csaba, Deák László, Egri István, Jászai Péter, Kovács Zoltán, valamint  Laki Péter, a fehérvári jégkorongot Gál Péter Pál elnök képviseli, valamint a Hydro Fehérvár AV19 játékosa, a magyar válogatott csapatkapitányaként a játékosok képviseletében került be a testületbe. A felügyelő bizottság elnöke Korcsinszky György lett, a tagoknak Mics Kornélt és Michael Carlsont választották. Az új tisztségviselők megbizatása négy évre szól.
 
A Fehérvár AV19 SC nevében sok sikert és jó munkát kívánunk az új elnökségnek!
 
Szintén az MJSZ csütörtöki küldöttgyűlésán adták át a szezon legjobbjainak járó díjakat. A jelöltek közül a díjazottakat a szakmai bizottság választotta ki.


A legjobb ifjúsági korú játékosnak Horváth Alexet választották, így ő vehette át a Leveles Kupát. A legjobb utánpótlásedzőnek járó Séra Miklós-díjat mgosztva kapta Delaney Collins és Pichler Gyula. A legjobb elsőéves felnőttjátékos, ezzel a Kósa Kupa nyertese Varga Balázs lett. A legtechnikásabb játékosnak járó Miklós Kupát Papp Kristóf kapta. A legjobb kapusnak járó Vedres Mátyás Vándorkupát Bálizs Bence kapta, immár negyedszer. A legjobb hátvédnek Stipsicz Bencét választották, így ő kapta meg a Pásztor György-díjat, szintén negyedik alkalommal (2019, 2020, 2021). A legjobb csatárnak járó díjat a tragikusan korán elhunyt ifj. Ocskay Gáborról nevezték el. Az elismerést idén Hári János kapta, második alkalommal.  Idén hatodszor adták át a Kéri Rudolf-emlékdíjat, amellyel azokat jutalmazzák, akik sokat tesznek a sportágért. Az elismerést a tavaly ősszel tragikus hirtelenséggel elhunyt Pap Gábornak, az FTC csapatmenedzserének, az MJSZ elnökségi tagjának ítélték oda, ezzel is megemlékezve áldozatos, csupaszív munkájáról.