Körkérdés a playoffról

  • 2023.03.06. 22:37
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 kedden, Salzburgban kezdi meg szereplését a negyeddöntőben. Lássuk, milyen várakozásokkal néz a párharc és a rájátszás elé Székesfehérvár polgármestere, a klub elnöke, a szponzorok, a csapatvezető és a szurkolók.


Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere:

A tavalyi bajnoki döntőt követően új kihívással kellett szembenézni, hiszen a csapat kivívta a jogot arra, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessen. Óriási eredmény volt Európa legjobb csapatai között szerepelni, ami nagy élményt jelentett a játékosoknak, szurkolóknak, támogatóknak egyaránt. Örülök annak, hogy sikerült helytállnia az együttesnek. Kérdés volt persze az is, hogyan hat ez majd a bajnoki szereplésre és talán ezért is volt ebben az idényben kicsit hullámzóbb a teljesítmény. A jó sorozat azonban nem szakadt meg. Kicsit küzdelmesebb úton, de újra sikerült bejutni a bajnokság rájátszásába. Ezzel idén is történelmet írt a Volán, hiszen korábban még soha nem sikerült egymást követő három esztendő során is bekerülni a playoffba. Oda, ahol pedig tudjuk, hogy mindig minden megtörténhet. Biztos vagyok abban, hogy akaratban és a szurkolók fantasztikus biztatásában sem lesz hiány. Ez a csapat képes lehet a bravúrra. Fantasztikus mérkőzések várnak ránk itthon és idegenben egyaránt. Hajrá, Volán!  


Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke:

Először is büszke vagyok a csapatra, hogy elérték az idei évben magunk elé minimálisan kitűzött célt. Ezen kívül elmondhatjuk magunkról, hogy a csapat történelmében először idén zsinórban harmadszorra is playoff-résztvevő lett, ez kiváló visszaigazolása az elmúlt évek munkájának. Ehhez hozzájön az a tény is, hogy az akadémiára épülő farmcsapatunk is playoff-részvétellel és egy komoly negyeddöntővel abszolválta az idei szezont. Ez alapján elmondható, hogy a székesfehérvári hokiban zajló építkezés eredményesen zajlik. Az előttünk álló párharcról nyilvánvalóan nem az esélyesség az első szó, ami eszembe jut, hiszen ha végignézünk a mutatókon, a lehetőségeken, akkor a papírforma idén is Salzburg felé billen. Azonban az a szép a sportban, és azt szeretem a csapatunkban, hogy bármikor képesek nemcsak hozni a kötelezőt, de borítani a papírformát is. Abban biztos vagyok, hogy idén is méltó ellenfelei leszünk a Salzburgnak. Ezen kívül bízom abban, hogy a fiúk képesek lesznek olyan eredményt elérni, amellyel borítják a papírformát, és ezzel a szurkolók számára is örömteli eredményt harcolnak ki. 


Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója:

Gratulálok a csapatnak! Nagyszerű eredménynek tartom, hogy egymás után harmadik évben is sikerült a rájátszásba jutni. Támogatóként és szurkolóként is büszke vagyok a csapatra és izgatottan várom a csapat szereplését a rájátszásban. Mint névadó szponzor hisszük, hogy hasonló céljai vannak a csapatnak és vállalatunknak: győzni akarunk, jobbak akarunk lenni, a legjobbak. Nagyszerű látni, hogy soha nem adják fel. Ezért is szeretjük ezt a csapatot, mert egyezik a mentalitásunk. Hajrá Hydro Fehérvár AV19!


Viszló Csaba, a Viszló Trans Kft ügyvezetője:

Nagyon örülök, hogy bejutottak a fiúk a playoffba, hiszen mindenki úgy érezte, hogy ez elvárás a csapat felé. Mint szponzor, számomra ez különösképp nagy öröm. Hála Istennek, visszavághatunk a Salzburgnak a tavalyi döntő után, reméljük, sikeresen. A meccseken 120%-osan oda kell tennünk magunkat, és remélem, hogy ami tavaly kifelé pattant, az most befelé fog pattani.


Kovács Csaba, a FEHA19 sportigazgatója:

Nagyon büszke vagyok a csapatra, mivel egy hosszú szezon után sikerült kiharcolni, hogy playoffba kerüljön a csapat, már zsinórban harmadszor. Ez egy nagyon kiegyenlített, erős bajnokság, ahol mindig nehéz bekerülni a legjobb nyolc közé. Amikor elkezdődnek a negyeddöntők, akkor mindig egy teljesen új bajnokság kezdődik. Ez egy komoly fegyvertény, különösen akkor, ha megnézzük, hogy az egész szezon során a csapatnak mennyi nehézséggel kellett szembenéznie. A szezon végén azonban egy nagyon magabiztos teljesítménnyel rukkoltak elő a fiúk. Különösen tetszett az első hazai mérkőzés, ahol esélyt sem adtak az olaszoknak, így nagyon remélem, hogy ezt a teljesítményt át tudjuk menteni a playoffra. Egy topcsapatot kaptunk a választás során, tavaly a bajnokság döntőjében megmutatták, hogy mennyire erős kerettel rendelkeznek. Könnyű dolgunk nem lesz, de bízom abban, hogy ez a lendület, amit a playoff-kvalifikáción tudtunk hozni, kitart a következőkben is. Nagyon nagy jelentősége lesz annak, hogy mindenki egészséges legyen, és minél nagyobb kerettel tudjunk felállni. A szezon utolsó részében nagyon jól működött, hogy mindig volt valaki, aki előre tudott lépni, és erre nagy szükség lesz a playoff-ban is


Palkovics Krisztián, a Fehérvár AV19 SC elnökségi tagja:

Nem volt olyan könnyű menet, hogy playoffba jutott a csapat, így ez egy nagy fegyvertény. Az utolsó mérkőzések nagyon jól sikerültek, és javuló formát mutattak a fiúk. A Salzburg számunkra nem a legjobb ellenfél, hiszen az alapszakaszban idén is a második helyen zártak, illetve a tavalyi döntőben is megmutatták, hogy milyen komoly erőt képviselnek. Őket nagyon nehéz megverni négy mérkőzésen keresztül, ez nagy kihívás lesz nekünk. A csapattól nem a továbbjutás az elvárásom, hanem hogy kiélezett, jó mérkőzéseket játsszon.  Az elmúlt fordulókban nagyon jó formát mutattunk, és szerintem jobban játszottunk, mint a szezon azt megelőző részeiben. Ebből kiindulva szerintem bármi történhet. Az a gond, hogy négyszer kell győzni, azonban a javuló forma megmutatkozhat abban is, hogy meglepetést tud okozni a csapat. Abban biztos vagyok, hogy jó csatákat fogunk játszani, és úgy gondolom, ha szoros csatában ki is kapunk a liga egyik legjobb csapatától, senki nem lesz elégedetlen.


Balika Bence csapatvezető:

Nagyon örülök,  hogy egy kicsivel nehezebb alapszakasz után is sikerült playoffba jutni, már zsinórban harmadszor. A klubnak már régóta kitűzött célja volt, hogy a csapat stabil playoff szereplő legyen. A rájátszástól azt várom, hogy képesek legyünk visszavágni a tavalyi döntőbeli vereség után, és minden mérkőzés után úgy jöjjünk le a pályáról, hogy az eredménytől függetlenül büszkék legyenek ránk a szurkolóink.


Kiss Gábor, a csapat szurkolója:

A tavalyi szezon maga a csoda volt, és a CHL-meccsek is fenomenálisak voltak. Ezek után sajnos nem úgy sikerült az alapszakasz, ahogy azt szerettük volna. Nagy öröm, hogy zsinórban harmadszor bejutottunk a playoff-ba, és első körben megismételjük a tavalyi döntőt. Örömhokit várok a meccsektől, elvárások nélkül. Játsszunk pár jó meccset, aztán ki tudja: a Bolzano is a nyolcadik helyről nyerte meg az EBEL-t.