Kezdődik az EBEL-szezon

  • 2018.09.14. 08:00
  • Fehérvárav19

A Fehérvár AV19 pénteken megkezdi szereplését az EBEL-ben a 2018/2019-es szezonban.

A Fehérvár AV19 csapata első mérkőzését péntek este játssza az osztrák bajnokságban. A Medvescak Zagreb érkezik a Raktár utcába, a mérkőzés élőben nézhető ITT.

A Fehérvár AV19 változatlan edzői stábbal, ám megújult kerettel vág neki az Erste Bank Eishockey Liga idei szezonjának. A klub szerződést hosszabbított négy tavalyi légiósával, Arttu Luttinennel, Jonathan Hartyval, Eric Melanddal illetve a tavaly az EBEL alapszakaszának legjobb védési hatékonyságával rendelkező kapusával, Mac Carruth-tal. Hazatért Sofron István és Andrew Sarauer, illetve a tavaly szintén Villachban játszó Ryan Glenn is a Fehérvár kötelékében folytatja pályafutását. A pénteki ellenfél Medvescak Zagreb csapatából érkezett Tero Koskiranta és Harri Tikkanen, Zack Phillips pedig az Egysült Királyság bajnokságából tette át székhelyét a koronázóvárosba. Az európai vonalból érkezett még a fehérvári közönség számára nem ismeretlen Timotej Sille és a szlovén nemzeti együttesben is szereplő, tehát magyar válogatott játékosaink ellen az áprilisi budapesti világbajnokságon jégre lépő Anze Kuralt. A Fehérvár AV19 együttesében maradt Kóger Dániel, aki idén is a csapat kapitányaként játszik, Erdély Csanád, Hári János, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Krisztián, Szita Donát és Szabó Bence, illetve immáron a fehérvári EBEL-csapat kapuját fogja védeni Kornakker Dániel.

Hannu Järvenpää együttese a bajnoki rajt előtt összesen hét mérkőzést játszott, melyből négyet győzelemmel, hármat pedig vereséggel zártak a fehérváriak. A gárda az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán éppen a most pénteken a Raktár utcába látogató Medvescak Zagreb csapatával játszotta a döntőt, ahol 4-3-as hazai győzelemmel Kógerék itthon tartották a tornagyőztesnek járó díjat.

A Medvescak Zagreb csapata négy szezon után 2017-ben tért vissza a KHL-ből az osztrák bázisú ligába, tavaly a rájátszásba jutottak, majd alulmaradtak a Linz elleni párharcban, így a nyolc között búcsúztak a bajnokságban. A horvát csapat kerete is nagy változáson ment keresztül, érkező játékosaik között van a tavaly a fehérváriakat erősítő Antonin Manavian is. A Zágráb edzői stábja is megújult, az eddig sportigazgatóként tevékenykedő Aaron Fox lett a vezetőedző, segítőjeként pedig a tavaly a csapatot irányító Douglas Bradley áll majd a cserepadon. A zágrábiak utolsó felkészülési mérkőzésüket a szintén a ligában szereplő Klagenfurt ellen játszották, ahol büntetőkkel sikerült legyőzniük az osztrák csapatot.

A fehérvári és a zágrábi együttes összesen tizennégy alkalommal találkozott egymással az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, hétszer a koronázóvárosiak tudtak nyerni, hétszer pedig a horvát alakulat. A Fehérvár AV19 csapatából biztosan nem lép jégre a pénteki mérkőzésen Andrew Sarauer és Eric Meland, akik még mindig sérüléssel bajlódnak.

Reisz Áron, a fehérváriak csatára bízik csapatában: „Nehéz és alapos felkészülésen vagyunk túl, mindenki izgatottan várja az EBEL-rajtot. A Zágráb – mint ahogyan az osztrák bajnokság többi együttese is- komoly játékerőt képvisel, ezt az emléktornán is láthattuk. A legjobb tudásunkra és kemény munkára lesz szükség ahhoz, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Motiváltak vagyunk és úgy érzem, készen állunk az előttünk álló megmérettetésekre.”

A találkozó 18:45-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és élőben nézhető ITT.