Kezdődik a magyar bajnoki döntő

  • 2019.03.18. 16:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk kedden megkezdi a magyar bajnoki döntőt a MAC Budapest ellen, az első mérkőzés előtt Andrej Brodnik vezetőedző mondta el meglátásait.
Címvédőként szerepel juniorcsapatunk idén a magyar bajnokságban, hiszen tavaly bajnoki címet szereztek. Érdekesség a 2018/2019-es szezonban, hogy ismét a MAC Budapest csapata lesz a döntő három győzelemig tartó párharcának másik szereplője. Tavaly négy mérkőzés alatt dőlt el az aranyérem sorsa, amelyből három találkozón csak rendes játékidőn túl tudtak dönteni a felek, ám az a találkozó, mely hatvan perc alatt dőlt el, nagyarányú, 14-0-ás fehérvári győzelmet hozott. Ebben az évben az alapszakaszban kétszer találkozott egymással a fehérvári és a budapesti gárda, mindkétszer a koronázóvárosiak örülhettek, szeptemberben Budapesten 4-6-os, míg novemberben az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban 6-2-es eredmény született. A középszakaszban nem szerepeltek a csapatok, hiszen mindketten érdekeltek voltak az EBYSL-ben. Juniorcsapatunk a rájátszásban vesztes mérkőzés nélkül jutott el a bajnokság döntőjéig, ráadásul az elődöntőben kapott gól nélkül védekeztek emberhátrányban, illetve a szezon egészét nézve ők rendelkeznek a legjobb lövési hatékonysággal.
/>A döntő első mérkőzésére kedden este kerül sor Székesfehérváron, mely előtt Andrej Brodnik vezetőedző a következőket mondta el: „Holnap játsszuk a döntő első mérkőzését és mivel mi végeztünk az alapszakasz első helyén, hazai találkozóval kezdünk. A MAC elvesztette a negyeddöntőt a Villach ellen az EBYSL-ben, így biztosan bizonyítani szeretnének. Talán egy kicsit könnyebb helyzetben is vannak, hiszen ők csak egy bajnokságban szerepelnek innentől. Fontos nekünk a magyar bajnokság, ugyanannyira, mint az EBYSL, nem teszünk különbséget, mert címvédőként szerepelünk. Úgy gondolom, felkészültünk arra, hogy a legjobb formánkat mutassuk a szezon ezen időszakában. Három győzelemig tart a párharc, nem kell túl sokat erről beszélni, háromszor kell győznünk, hogy bajnokok legyünk. A csapat magja megvan, és mindig kapunk segítséget U18-as játékosok személyében, illetve már velünk játszanak a Titánok közül azok is, akik még juniorkorúak. Kicsit változik az összeállítás ugyan, de a csapat magja együtt van, ez pedig nagyon jó dolog.”

A döntő első mérkőzése 2019. március 19-én, kedden 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a belépés ingyenes. A találkozó élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján, ahol Nagy Ákos, a Fehérvári Titánok játékosa kommentál, segítője pedig Pillók Martin, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzője lesz.