Kezdődik a döntő

  • 2019.03.26. 16:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk számára is indul az osztrák bajnokság döntője, a három győzelemig tartó párharc előtt Andrej Brodnik vezetőedző és Kiss Patrik mondták el meglátásaikat.

Juniorcsapatunk március utolsó hetében kezdi meg a szereplést az osztrák bajnokság döntőjében, ahol a tavalyi ezüstérmes Jesenice lesz az ellenfél. Az előző szezonban öt mérkőzésen dőlt el a bajnoki cím sorsa, a fehérvári U20-asok csak hazai pályán tudtak győzni, ám idén is pályaválasztóként szerepelnek a döntőben. Az első mkét mérkőzést kedden és szerdán játsszák hazai pályán Andrej Brodnik tanítványai, a vezetőedző így nyilatkozott az előttük álló összecsapásokról: „Kezdjük a döntőt, ez a szezon legjobb időszaka. Szerencsére kapunk játékosokat az ifjúsági csapatból, akik a hétvégén bajnokok lettek az EBJL-ben, így ezután a nehéz két hét után segítségünkre lesznek ők is. Kevesebb játékossal játszottunk az elmúlt időszakban, most egy kicsit hosszabb lesz a pad. A Jesenice is biztosan teljes kerettel érkezik, a legerősebb csapatot fogják ellenünk szerepeltetni. Nagy kihívás elé nézünk és izgatottan várjuk, hogy találkozhassunk velük és megismételhessük a tavalyi döntőt. Ez az utolsó lépés ahhoz, hogy bajnokok lehessünk. Várjuk ezt a szériát és a szezon végén igyekszünk a legjobbat nyújtani. Nagy fegyelemre és koncentrált játékra lesz szükségünk a döntő összes mérkőzésén.”
Kiss Patrik az idei szezon nagy részét a Fehévári Titánok gárdájában töltötte, ahol ő lett a csapat legeredményesebb magyar játékosa, 51 mérkőzésen 26 gólt és 33 gólpasszt jegyzett, a junioroknál pedig 4 összecsapáson 3 gólt lőtt. A fiatal támadó így nyilatkozott a döntő előtt: „Két nehéz mérkőzésre számítok a Jesenice ellen hazai pályán, jó csapatuk van és a kapusuk is kiváló. Bizonyára él még bennük a tavalyi döntő emléke, biztosan revansot akarnak venni. Tudjuk, hogy az új lebonyolítás miatt hatalmas szerepet kap az első kettő mérkőzés, amit itthon játszunk, mivel náluk nem könnyű nyerni, ezt tavaly is megtapasztaltuk. Összességében szeretném, ha minél előbb le tudnánk zárni ezt a szériát és annak is örülnénk, ha hazai pályán tudnánk megnyerni a magyar bajnokságot.”

Juniorcsapatunk az osztrák bajnoki döntő első két mérkőzését hazai pályán játssza, március 26-án (kedden) és március 27-én (szerdán). Mindkét találkozó 18:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján, ahol a kommentátor a Fehérvári titánok játékosa, Nagy Ákos lesz.