Kétgólos vereség a Linz otthonában

  • 2018.11.25. 20:15
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 nem tudott felülkerekedni ellenfelén az idegenbeli találkozón, így pont nélkül távozik Linzből.

EBEL / Alapszakasz -
2018.11.25 Vasárnap / 17:30
EHC LIWEST Linz
vége
4:2
(2:0, 2:1, 0:1)
Nézőszám: 4 600
Hydro Fehérvár AV19
Linz / Keine Sorgen Eisarena
OFNER, PIRAGIC, NEMETH, SOOS
EHC LIWEST Linz
Ouzas (Kickert) - Altmann, D'Aversa, Davies, Locke, Umicevic - Kapstad, Rutkowski, Lebler, Schofield, DaSilva - Brocklehurst, Kragl, Kristler, Brucker, Woger - Matzka, Korecky, Koudelka, Freunschlag, Ober
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Koger, Hari, Kuralt - Caruso, Meland, Szabo, Koskiranta, Erdely - Stipsicz, Tikkanen, Sille, Sarauer, Phillips - Glenn, Sarpatki, Reisz, Szita
Gólszerzők: D'Aversa, Schofield, Umicevic, Lebler ill. Sarauer, Meland
Kiállítások: 16 ill. 10

Kiegyenlített játékkal kezdődött a Fehérvár AV19 vasárnapi, linzi vendégjátéka, az első nagyobb helyzetre a második percig kellett várni, ekkor Carruth avatkozott játékba, majd a másik oldalon Glenn tesztelte a hazaiak hálóőrét. Meddő linzi mezőnyfölény jellemezte a következő perceket, nagy lehetőség azonban nem adódott Carruth kapuja előtt. Egy palánk melletti ütközés után Brucker kapott kétperces büntetést, ám a fórban nem tudott komolyabb nyomást gyakorolni csapatunk a liga legjobb hátrányos védelmével rendelkező linziekre, csupán Philips kínálta meg éles szögből Ouzast a kiegészülés előtt. Nem úgy öt az öt ellen, ekkor előbb Erdély, majd Szabó Krisztián is veszélyeztetett. Maradt támadásban a magyar EBEL-alakulat, sorra alakították ki a helyzeteket, de nem sikerült átjuttatni a gólvonalon a korongot. A másik oldalon távoli lövésekkel próbálkoztak az osztrákok, majd újra fehérvári létszámfölény következett, ezúttal Schofieldet látták szabálytalannak a játékvezetők. Ezt az előnyt már ígéretesebben játszotta meg Hannu Järvenpää gárdája, Hári lőtt a kékről, a kapu előtti kavarodásban azonban Kóger ütközte le ellenfelét, így négy a négy ellen folyt a játék. Egyenlő létszámnál már megszületett a mérkőzés első találata, Jonathan D’Aversa maradt egyedül középen, és a léc alá lőtt (1-0). A következő támadás után újra nyílt a büntetőpad ajtaja, ezúttal Lebler állította meg Melandot. A majdnem egyperces előny alatt Sarauer piszkált bele egy lövésbe, de ez is kimaradt. A hazai fórban előbb Kristler, majd Brocklehurst lövését még védte Carruth, ám egy kijátszott akció végén már ő is tehetetlen volt, Rick Scofield duplázta meg a linziek előnyét (2-0). A lefújás előtt, egy-egy hazai, és vendéghelyzet után Szabó Krisztián is kétperces büntetést kapott, így hátrányban kezdhette a középső etapot a Fehérvár AV19.
Jól zárt a fehérvári védelem az áthúzódó kiállításban, Carruthnak csupán egyszer kellett nyújtózkodnia, a kiegészülés pillanatában pedig Rutkowski próbálkozott, sikertelenül. A 23. percben fordult a kocka, ezúttal Háriék jöhettek előnyben, ám hiába tartotta bent végig a pakkot a linzi harmadban a speciális egység és dolgoztatta meg Ouzast többször, maradt a kétgólos hazai előny. Már egyenlő létszámnál a vendéglátó támadott agresszívebben, a szorításból Hári egyéni akciójával jött ki csapatunk, de ezután is maradt a linzi fölény. A játékrész közepén Dragan Umicevic helyezkedett jól, egy hosszú passz után pedig nem is hibázta el a szólót (3-0). Egy perccel később Ober és Harty akaszkodtak össze, így négy a négy ellen folytatódott a játék, majd Schofield is követte társát a büntetőpadra. Ebben a fórban már betalált a vendég gárda, egy kipattanót Andrew Sarauer kotort be (3-1). Lendületbe jöhetett volna a találat után a Järvenpää-legénység, Kóger kékvonalas bombája után Kuralt piszkálhatta volna be a kipattanót, ám minden hibát azonnal kihasznált a hazai együttes, egy kontra végén pedig Brian Lebler maradt egyedül a kapu előtt, aki Schofield kipattanóját juttatta át a gólvonalon (4-1). A lefújás előtt Woger ütközött Carusoval a palánk mellett, játékosunkat a helyi egészségügyi stáb kísérte az öltözőbe, míg a hazaiak támadója 2+2 perces kiállítást kapott.
A közel négyperces előny első fele eseménytelenül telt, majd Hári veszélyeztetett. 1 perccel a kiegészülés előtt Kóger másodszorra is a büntetőpadra került, ám csapatunk négy a négy ellen sem került közelebb a gólszerzéshez. Kiegészült a Linz, de ez a fór is komolyabb helyzetek nélkül pörgött le. A 48. percben újra rezzent a háló, Hári adta be középre Eric Melandnak, aki kíméletlenül a hálóba bombázott (4-2). A játékrész közepén kiegyenlített, helyzetek nélküli mezőnyjáték folyt a jégen, egyik csapat sem tudta áttörni a másik védelmét egészen az 54. percig, amikor Corey Locke került helyzetbe, Carruth azonban védett. A másik oldalon egy kapu előtti kavarodás után zárkózhatott volna tovább a Fehérvár Av19, de maradt a kétgólos különbség. A végére Kógerék játszottak aktívabban, Hannu Järvenpää pedig mindent egy lapra feltéve Carruth helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre másfél perccel a dudaszó előtt. Hat az öt ellen Glenn távolról próbálkozhatott, ám végül nem sikerült betalálni, így a Linz otthon tartotta a pontokat.