U18: Két meccs, két győzelem

  • 2018.09.10. 20:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 U18-as csapata két tétmérkőzést is játszott hazai jégen az elmúlt héten. Barabás Miklós másodedző és Galusnyák Botond, a csapat védője értékelte a mögöttük álló hetet.

A Fehérvár AV19 ifi csapata szerdán az Egerszegi Titánokat fogadta az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, ahol nagy gólkülönbséggel tudtak nyerni a zalai csapat ellen. Szombaton a Vasas Sc érkezett Székesfehérvárra, ahol hosszabbításban ugyan, de a hazaiak szerezték meg a győzelmet.

"A két mérkőzés szöges ellentéte volt egymásnak, az első meccsen nem túl jó játékkal, de szerencsés gólokkal úgymond simán tudtunk nyerni." -kezdte értékelését Barabás Miklós másodedző. "Erre a találkozóra nem kértünk vissza egy U20-ban játszó ifistát sem, ezzel is ösztönözve a játékosokat arra, hogy még keményebben dolgozzanak. Sajnos a kért játékelemet nem tudták érvényesíteni, de a gólok megfelelő időközönként érkeztek, így a nem túl magas színvonal ellenére is sikerült megszereznünk a három pontot." -folytatta a szakember, aki a győzelem ellenére sem volt elégedett játékosaival. "A szombati mérkőzésen jól játszottunk, de nem használtuk ki teljesen a helyzeteinket, ez szorosabbá tette a találkozót. Ezen a meccsen tíz juniorban edző játékos vett részt. A lövésstatisztikai mutatóban ugyan látszott a különbség, ám az eredményen nem mutatkozott meg ez az előny." A szakember arról is beszélt, hogy mire kell figyelni a játékosoknál, akik a két korosztály között mozognak. "Hosszú lesz a szezon és ez idő alatt meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik igazi vezéregyéniséggé válhatnak az u18-ban és ezzel egy időben meghatározók lehetnek a juniorban is. Ezeknek a srácoknak hozzá kell szokniuk a kettős terheléshez, mert későbbiekben is lehetséges, hogy extra mérkőzésszámokkal kell a profi karrierjük felé haladni. A csütörtöki mérkőzésen pályára lépő, ám szombaton nem játszó játékosok kívülről láthatták (miközben statisztikát írtak a lelátón), hogy mennyit kell dolgozniuk ahhoz, hogy esélyt kapjanak egy „első számú csapatba” kerülésre. A visszajátszó játékosoknak még alázatosabb és eredménycentrikusabb munkát kell végezniük annak érdekében, hogy mind a két korosztály vezetőedzői számítsanak rájuk."

Galusnyák Botond idén került Székesfehérvárra, és már az első hazai mérkőzésen gólt szerzett. A Győrből érkezett fiatal így kezdte értékelését: "Videóelemzéssel kezdtük a hetet, hiszen elsején játszottuk az első bajnoki mérkőzésünket Debrecenben, ahol hosszabbításban sikerült nyernünk. Ánéztük a hibákat, hogy a további meccseken ne kövessük el ezeket újra. Minden nap edzettünk jégen és kondiban is és két mérkőzésünk volt a héten."

A két találkozó között eredményben nagy különbség alakult ki, a fiatal hátvéd erről is beszélt. "A szerdai mérkőzés nem okozott nagyobb gondot, végig mi voltunk fölényben és sok góllal sikerült nyernünk. Az egész csapat nagyon boldog volt. Szombaton a Vasast fogadtuk és annak ellenére, hogy ők sem játszottak kiemelkedően, az adódó helyzeteinket nem tudtuk kihasználni és sok hibát vétettünk, így csak hosszabbításban nyertünk." 

A Vasas elleni mérkőzés összefoglalója:

A kérdésre, hogy milyen a csapat és hogyan sikerült a beilleszkedés, Galusnyák a következőket mondta el: "A csapategység jó, nincsenek köztünk negatív hangok. Több újonc is van, akik mind azért küzdenek, hogy bekerülhessen a csapatba. Nekem szerencsére nagyon könnyen ment a beilleszkedés és mindenki segítőkész volt az első perctől. Jól érzem itt magam és keméynen fogunk dolgozni, hogy minél jobb eredményt érjünk el."

Összeállítások:
Fehérvár AV19:
Usnik (Pesti) - Lánczos, Szakács, Farkas, Ilic, Parragi, Gájer, Nochta, Csölle, Kovács, Szabó Cs., Gál, Galusnyák, Ambrus, Fodor, Jábor, Nyíreti, Komm, Fekete

Egerszegi Titánok:
Horváth - Geosits, Karvalics, Somogyi, Tóth, Zelevics, Gyémánt, Szalai, De Paoli, Marth, Müller, Mátyás, Neubauer

Végeredmény:
Fehérvár AV19 - Egerszegi Titánok 8-0 (3-0, 2-0, 3-0)
Gólszerzők: Kovács, Szabó Cs., Komm, Galusnyák, Ilic, Parragi, Jábor, Csölle

>
EBJL / Alapszakasz -
2018.09.08 Szombat / 16:45
Hydro Fehérvár AV19
vége OT
3:2
(0:0, 1:0, 1:2, 1:0)
Nézőszám: 85
Market Vasas Sc
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
WOLF, ABONYI, SZABÓ
Hydro Fehérvár AV19
Pesti (Usnik) - Kokas, Kis, Roczanov, Retfalvi, Ambrus - Koger, Nochta, Illich, Szabo, Nemeth - Dobmayer, Galusnyak, Parragi, Farkas, Gajer - Lanczos
Market Vasas Sc
Anfang (Fekete) - Gruff, Horvath, Matusek, Gal, Mayer - Farkas, Ferencz, Fehervari, Kadarkuti, Horacsko - Szarvas, Nyitrai, Keller, Farago, Nemeth - Hajdu, Kiss, Dalmadi, Szabo
Gólszerzők: Kis, Ambrus, Roczanov ill. Matusek, Nemeth
Kiállítások: 8 ill. 22