Jubileumi Villach-Fehérvár találkozó pénteken

  • 2019.09.27. 08:22
  • Fehérvárav19

Éppen 12 évvel első összecsapásuk után újra farkasszemet néz egymással a Villach és a Fehérvár. A 2007-es találkozót a hazaiak nyerték, 2019-ben viszont a Hydro Fehérvár AV19 áll feljebb a tabellán.

Lanzinger, Peitner, Prohaska – ismerősek lehetnek ezek a nevek, hiszen az azóta már más feladatkörben dolgozó szakemberek akkor még a VSV Pasut néven szereplő osztrákokat erősítették. Ott volt ezen kívül a jégen az akkor még csak 21 éves Thomas Raffl is, a találkozót azonban a tapasztaltabbak döntötték el, mindössze 97 másodperc alatt háromgólos vezetésre tett szert Peintner, Bousquet és Lanzinger révén a Villach, amire az Alba Volán néven induló fehérváriak Tokaji és Macsweyn góljával válaszoltak. A kegyelemdöfést végül Gauthier és Brown vitték be, 5-2-re megnyerve a mérkőzést. A másik oldalon Sofron István első profi szezonjában szerepelt a koronázóvárosaiknál, emellett az azóta az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozó Rastislav Ondrejcik is a fehérváriakat erősítette, de ott volt a jégen a másfél évvel később tragikus hirtelenséggel elhunyt ifjabb Ocskay Gábor is.

Így álltak fel a csapatok 2007. szeptember 27-én:

VSV Pasut: Prohaska - Acker G., Bousquet D., Brown M., Edgerton D., Elick M., Gauthier D., Kaspitz R., Kromp W., Lanzinger G., Oraze M., Peintner M., Petrik B., Pfeffer T., Raffl M., Raffl T., Scoville D., Slivnik D., Starkbaum B., Stewart M., Toff N.. Vezetõedzõ: Greg Holst.
Alba Volán: Budai - Benk A., Borostyan G., Dostal M., Galik M., Gosselin D., Gröschl T., Horvath A., Kangyal B., Kovacs C., Macsweyn K., Majoross G., Ocskay G., Ondrejcik R., Palkovics K., Rajz A., Sofron I., Stastny M., Svasznek B., Tokaji V., Vaszjunyin A. Vezetõedzõ: Jan Jasko.

Az azóta eltelt időben 337 gólt lőttek egymás kapujába a felek és a pénteki a 63. összecsapás lesz a Villach és a Hydro Fehérvár AV19 között. Az örökmérlegben az osztrákok vezetnek, ők harmincötször, míg a magyar EBEL-csapat huszonhétszer diadalmaskodott. Ami a 2019/2020-as szezont illeti, a Villach hazai pályán hibátlan, hiszen előbb a Bolzanot, majd a tavalyi döntős Bécset győzték le otthon, a znojmói vereség után pedig a Stadthalléban térnének vissza a győzelmi útra. „A Fehérvár jókat igazolt a nyáron, úgy látom, hogy a playoffba kerülésért komoly verseny lesz velük. Nagyon robosztus csapat, akik jól kontráznak, ráadásul jó játékosaik vannak” – mondta a mérkőzés előtt Gerald Rauchenwald, a villachiak szakvezetője.

A pénteki találkozón továbbra sem tarthat a csapattal a rehabilitációját töltő Sárpátki Tamás, hazai oldalon viszont ott lesz a jégen Alen Bibic, valamint Adis Alagic. Kérdéses Kevin Schmidt játéka, ezen kívül Brodie Reid, aki csütörtökön érkezett meg Villachba, szintén nem szerepel a pénteki keretben.

A találkozó előtt csapatunk vezetőedzője, valamint Erdély Csanád és Jonathan Harty beszéltek a mérkőzésről.