Ismét a Bécs az ellenfél

  • 2019.01.25. 16:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk hazai pályán szerepel vasárnap a Bécs ellen. A találkozó előtt Andrej Brodnik vezetőedző, illetve Kovács Alex és Rétfalvi Kristóf mondták el meglátásaikat.

Juniorcsapatunk számára nem a tervek szerint alakult eddig a Master Round, hiszen két rendes játékidős és egy hosszabbításos győzelem, illetve két vereség a mérleg. Alapszakasz-győzelmüknek köszönhetően ezzel az eredménnyel vezetik a legjobb öt közötti tabellát, ám egyik mérkőzésen sem számíthatnak könnyű ellenfélre. A Bécs eddig négy összecsapáson van túl, ám ezek közül csupán egyszer bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. Múlt hétvégén éppen U20-asaink ellen léptek jégre, ahol egy parázs, kemény mérkőzésen végül a magyar együttes hagyhatta el győztesen a jeget. Andrej Brodnik vezetőedző ezúttal is a három pontot tűzte ki célul csapata elé: „A Bécset fogadjuk vasárnap, természetesen győzni szeretnénk. Ha valaki bajnok akar lenni, meg kell nyernie a mérkőzéseit, és azt is tudni kell, hogyan, ez ennyire egyszerű. Erős, energikus csapat vagyunk és folyamatosan dolgozunk azon, hogy fejben is a legjobbak lehessünk. Úgy gondolom, ez lehet a gyenge pontunk, de a szezon kezdete óta folyamatosan dolgozunk ezen. Ez egy lassabb folyamat, a csapat pedig még fiatal, hiszen sokan még csak ifjúsági korúak, vagy éppen csak betöltötték a 18. életévüket. Azt mondhatom, összességében elégedett lehetek a csapatommal és a játékosaimmal, jók és keményen dolgoznak.”
Kovács Alex, a fehérvári együttes támadója 26 mérkőzésen 36 pontig jutott, ezzel pedig a liga ötödik legeredményesebb játékosa, mindemellett pedig már 14 alkalommal lépett jégre a Fehérvári Titánok színeiben. A fiatal csatár a következőket mondta el a találkozó előtt: „A következő ellenfelünk ismét a Bécs lesz, nagyon készülünk erre a mérkőzésre. Volt már szerencsénk hozzájuk, így tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat, technikás játékosokkal. Jobban kell figyelnünk a védekezésünkre, hogy ne adjunk nekik annyi lehetőséget, mint legutóbb és akkor itthon tudjuk tartani a három pontot.”

Rétfalvi Kristóf, a fehérvári juniorok támadója január közepén töltötte be 18. életévét. Két korosztályban is szerepel, a juniorok között 24 mérkőzésen 20 pontot szerzett, míg az U18-ban 12 találkozón 18 egységig jutott. „Bécsben összeszedtünk három végleges kiállítást és egyelőre nem tudjuk, hogy ez befolyásolja-e valahogyan az e heti mérkőzésünket. Vasárnap hazai jégen játszunk játszunk, ismét a Bécs csapata ellen. Szeretnénk megnyerni a Master Round-ot, ez azért is fontos számunkra, mert ebben az esetben az egyenes kieséses szakaszban végig hazai pályán kezdhetünk.” -mondta el meglátásait a fiatal center a mérkőzés előtt. 

A Bécs elleni találkozó 2019. január 27-én, vasárnap 13:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban és élőben nézhető a Fehérvár AV19 YouTube-csatornáján.