Idegenben zárnak

  • 2019.11.03. 08:23
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 Innsbruckban vendégszerepel a nemzetközi szünet előtti utolsó fordulóban.

44 büntetésperc, hét kapott és egy lőtt gól, nulla pont – ez Rob Pallin tanítványainak mérlege a Salzburg elleni, pénteki találkozót követően. Ha az elmúlt öt mérkőzést nézzük, két győzelem és három vereség áll a tiroliak neve mellett, előbb egy-egy siker a Villach és s Graz ellen, majd egy linzi egygólos vereség és két nagy arányú nulla pontos mérkőzés, a Znojmo (9-3), majd a Salzburg (7-1) ellen. „Ez nem elfogadható” – mondta John Lammers, aki Joel Broda mögött eddigi 16 pontjával a csapat második legeredményesebb játékosa. „A nemzetközi szünet előtt a Fehérvár ellen sok dolgot, ha nem mindent, jobban kell csinálnunk. Védekezésben és támadásban is javulnunk kell. Ez mindenkire vonatkozik a csapatból. Mindenek előtt azonban fegyelmezettségben kell javulnunk, ez pedig csak rajtunk múlik” – tette hozzá a kanadai.

Ezzel szemben a Hydro Fehérvár AV19 neve mellett négy győzelem és egy vereség áll, a Bolzano elleni hazai vereség után következett sorrendben a Salzburg, a Bécs, a Graz és a Klagenfurt legyőzése, így a vendéglátó a megszerezhető 15 pontból mindössze hatot szerzett, a magyar EBEL-együttes viszont tizenkét ponttal a liga második legjobb formában lévő csapata.

A tabellaszomszédok találkozóján csapatunk számára a középmezőnyhöz való zárkózáshoz elengedhetetlen az Innsbruck elleni győzelem – hazai pályán ez csak hosszabbításban sikerült - , ám korántsem lehetetlen feladat a Cápák legyőzése. Több hiányzóval kell számolnia a tiroliak mesterének, hiszen Mike Boivin és Tyler Cuma sem lesz ott a jégen vasárnap, Sascha Guimond pedig eltiltás miatt nem szerepelhet a keretben. A vendégeknél továbbra sem szerepelhet Szabó Krisztián, aki kisebb sérülés miatt kénytelen kihagyni az innsbrucki túrát, ott lesz viszont a Fehérvári Titánok játékosa, Mihály Ákos, aki harmadik EBEL-mérkőzésére készül vasárnap.

A 17:30-kor kezdődő találkozó előtt Hannu Järvenpää, Szita Donát és Andrew Yogan beszéltek arról, mi kell a jó sorozat folytatásához.