Hosszabbított Erdély Csanád

  • 2017.09.07. 20:37
  • Fehérvárav19

A fiatal csatár a 2018/2019-es szezonban is a Fehérvár AV19 csapatát fogja erősíteni.

A napokban sikerült megegyeznie a klubnak és Erdély Csanádnak, akinek szerződése a 2017/18-as szezon végéig szólt volna, ám biztossá vált: a 2018/19-es idényben is fehérvári színekben fogja játszani.

Erdély Csanád 2011-ben, még ifjúsági korú játékosként került az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiára. A felnőtt válogatottban 2015-ben, Krakkóban mutatkozott be, és tagja volt a 2016-ban Szentpéterváron szereplő válogatottnak is. Első felnőtt válogatott éve után, junior korúként a tengerentúlra szerződött, egy év USHL-szereplés után pedig a Fehérvár AV19-be tért haza. Az előző szezonban 34 mérkőzésen 24 pontot szerzett.

A nagy népszerűségnek örvendő támadó így vélekedett a szerződéshosszabbításról: „Úgy érzem, hogy nem volt korai meghozni ezt a döntést, hiszen az elmúlt egy évben úgy éreztem, hogy minden lehetőség adott a fejlődéshez, és ahhoz, hogy egy sikerre éhes csapat alakuljon ki Fehérváron, illetve, hogy nagyra törő céljaink lehessenek. A legfontosabb dolog az, hogy jól érzem magam Fehérváron, és boldog vagyok, hogy még két évig magamra ölthetem a Fehérvár AV19 mezét.”

Szélig Viktor, a klub general menedzsere is örömmel mesélt a történtekről: "Szerencsére Csanád jól érzi magát itt, és hasonlóan vélekedett a dolgokról, mint a vezetőség, így nem volt nehéz megállapodnunk. Ő egy tehetséges magyar játékos, aki fiatal kora ellenére már letette itt a névjegyét Fehérváron, ezért mindenképpen hosszú távon tervezünk vele. Sajnos tavaly egy sajnálatos sérülés miatt sok mérkőzést ki kellett hagynia, de reméljük, hogy idén egy jó és eredményes szezon áll előtte.”