Hibátlan hétvége a junioroknál

  • 2018.10.16. 20:00
  • Fehérvárav19

Juniorcsapatunk a hétvégi Budapesten megrendezett EBYSL Development Weekend keretein belül három mérkőzést játszott és mindháromszor győztesen hagyta el a jeget. Andrej Brodnik vezetőedző, illetve Dézsi Bence és Kóger Balázs értékelték a mögöttük álló hetet.

Három mérkőzést játszottak az elmúlt héten a juniorok. Andrej Brodnik vezetőedző megforgatta az összes lehetséges játékost a három nap alatt, hiszen mind az ifjúsági csapatból, mind a Fehérvári Titánok együtteséből jégre léptek az U20-as korosztályban nevezett fiatalok. Mindhárom mérkőzésen azonos végeredmény született, 5-2-re múlta felül a szlovén tréner gárdája három osztrák ellenfelét.
 
Pénteken Salzburg elleni összecsapás következett, ahol több ifjúsági korú játékos is kipróbálhatta magát. Kétszer is az osztrák együttes szerezte meg a vezetést, de a fehérváriak végül sikert arattak.
Végeredmény:
Fehérvár AV19 – SPG Red Bull Salzburg 5-2 (2-2, 2-0, 1-0)
Gólszerzők: Rajz, Császár, Kóger, Rétfalvi, Halasi illetve Rattensberger, Nedwed
 
Szombaton a Linz következett a sorban, ahol Andrej Brodnik segítségére volt hat, idén már az Erste Ligában szereplő, ám még juniorkorú játékos. A mérkőzést végig uralva szerezték meg a koronázóvárosi fiatalok a három pontot.
Végeredmény:
Fehérvár AV9 – EHC Liwest Linz 5-2 (3-1, 2-0, 0-1)
Gólszerzők: Péter (2), Ambrus, Dézsi, Kovács illetve Frühwirt, Rosenberger
 
Vasárnap az EBYSL A csoportjának tabellaelsője, a Villach ellen léptek jégre a Fehérvár AV19 juniorjai, ahol ismét az ifjúsági korosztály játékosai segítették az idősebbek munkáját. A második harmadban csapatunk négygólos előnyre tett szert és magabiztos játékkal, győztesen hagyta el a jeget.
Végeredmény:
Fehérvár AV19 – EC Panaceo VSV 5-2 (3-1, 2-0, 0-1)
Gólszerzők: Rétfalvi, Almási, Roczanov, Rajz, Buzás illetve Kleiss, Wohlfart

Andrej Brodnik vezetőedző elégedett volt a hétvége után. „Három nap alatt három jó mérkőzést játszottunk, és mindegyiken nyerni tudtunk osztrák ellenfeleink ellen. A hétvége előtt kicsit tartottunk az ellenünk jégre lépő együttesektől, hiszen nem tudtuk, milyen erőt képviselnek. Mindhárom meccsen négy sorral játszottunk, jó volt a tempó és a játékunk képe is jól festett. Szombaton nagy segítségünkre volt az Erste Ligában szereplő hat játékos, akik közül Császár Hunor mindhárom mérkőzésen jégre lépett. Beleálltak a munkába és jó példát mutattak a srácoknak. A csapatom gerince is megmutatta, hogy mennyire jól is tudnak és akarnak játszani. Néhol akadtak problémáink, hiszen mindenki sokat akart játszani, de most kicsivel több játékosra volt szükségünk a feszített heti beosztás miatt. Emiatt csináltak a srácok pár szükségtelen dolgot a jégen. Összességében boldog vagyok. Az ember mindig észrevesz rossz dolgokat, ha akar, de úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén mind a három mérkőzésen sokkal több pozitívumot láttam, mint hibát.”

Dézsi Bence, a fehérvári juniorok támadója az előkelő nyolcadik helyen áll a húsz csapatos EBYSL-bajnokságban a pontok tekintetében, illetve mind gólokat, mind asszisztokat illetően a legjobb tíz között van a tabellán. A fiatal csatárt a mögöttük álló hétvégéről kérdeztük. „Úgy gondolom, sikeres hétvégét zártunk, hiszen mind a 9 pontot begyűjtöttük, aminek nagyon örülünk. A Salzburg és a Linz volt a legutóbbi mérkőzés alapján a gyengébb. Előbbi meglepetést okozott az első mérkőzésen, hiszen kétszer is megszerezték a vezetést. A vasárnapi mérkőzést vártuk a legnehezebbnek, tudtuk, hogy a Villach erős. Ennek tudatában léptünk jégre és az első harmadban megszereztük a vezetést. Az előnyt a második játékrészben tovább növeltük, amit meg is tudtunk tartani. Sajnos a harmadik harmadban már nem a játékkal foglalkoztunk, meg kell tanulnunk kizárni a külső tényezőket. A speciális egységeink munkájában mindenképpen javulnunk kell, és muszáj agreszívabban dolgoznunk a kapu előtt, sokkal többet lőni, hogy még eredményesebbek lehessünk."

Kóger Balázs, a fehérvári U20-asok védője az első helyen áll a EBYSL plusz/mínusz mutatójának statisztikájában. A hátvéd kiemelte, hogy az előző mérkőzéseiken a csapatmunka is nagyon fontos összetevője volt a sikernek. „Hétvégén került megrendezésre a Vasas Jégcentrumban az EBYSL által szervezett Development Weekend. Három napon keresztül négy magyar és négy osztrák csapat mérte össze az erejét. A hétvége során a Salzburg, a Linz és a Villach együttesével mérhettük össze  tudásunkat. Célként három győzelmet, azaz kilenc pontot tűztünk ki magunk elé. Ezt sikeresen elértük, pörgős, dinamikus meccseket játszottunk, magabiztos játékkal nyertük meg mindhárom mérkőzést. Nagyon odafigyeltünk arra, hogy csapatként játsszunk, követtük az edzőnk utasításait, és annak ellenére, hogy vétettünk hibákat, eredményesek voltunk.”