Hatpontos hétvége

  • 2017.11.05. 20:28
  • Fehérvárav19
A szombati, Bolzano ellen aratott győzelem után vasárnap a Grazot is legyőzte a Fehérvár AV19. Benoit Laporte együttese így hibátlanul zárta a hétvégét.

EBEL / Alapszakasz -
2017.11.05 Vasárnap / 17:45
Fehérvár AV19
vége
3:2
(1:1, 1:0, 1:1)
Nézőszám: 3 086
MOSER MEDICAL Graz99ers
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
SIEGEL, BALUSKA, NÉMETH, SOÓS
Fehérvár AV19
Carruth (Rajna) - Harty, Vidmar, Erdely, Latendresse, Gilbert - Uotila, Manavian, Luttinen, Hari, Lovecchio - Szabo, Stipsicz, Vincze, Music, Sarpatki - Jyrkkiö, Szabo, Reisz, Szita
MOSER MEDICAL Graz99ers
Toivonen (Höneckl) - Strohmeier, Carlsson, Oberkofler, Brophey, Woger - Iberer, Weihager, Setzinger, McLean, Zusevics - Laakso, Unterweger, Buzzeo, Higgs, Ograjensek - Petrovitz, Soritz, Pirmann, Zierer, Natter
Gólszerzők: Lovecchio, Manavian, Manavian ill. McLean, Oberkofler
Kiállítások: 4 ill. 6

Vidmar életerős próbálkozásával indult a találkozó, Hönecklnek már a 20. másodpercben védenie kellett, majd Weihager Carruth-ot kínálta meg a kék vonalról, de róla sem pattant ki a játékszer. Magas tempó, kevés helyzet és játékmegszakítás jellemezte az első perceket, a harmad feléhez közeledve aztán Higgs lövése találta el a vasat. A mérkőzés első kiállítását Stipsicz kapta, ezt pedig gólra is váltotta a Graz a 11. percben. Egy keresztpassz után Brophey korcsolyájáról Kurtis McLean elé került a korong, aki a hálóba emelt. Harty Brophey-t lökte a gól pillanatában Carrutrhra, ezért a Siegel-Baluska bírópáros videózott, de úgy látták a játékvezetők, hogy szabálytalanul nem akadályozták a kapust, így végül megadták a találatot. (0-1) Azonnal válaszolhatott volna a Fehérvár AV19, Gilbert átadására remekül és nagy lendülettel érkezett Latendresse, de nem tudta már bepöckölni a pakkot. A 13. percben aztán jöhetett az első hazai fór, Brophey-nak kellett kiülnie, és ez az előny is gyorsan eredményre vezetett, Jeff LoVecchio takarásból lőtt a rövid alsóba, Vincze zavarta a kilátásban a vendégek hálóőrét. (1-1) Paprikás hangulatban folytatódott az összecsapás, mindkét csapat játékosai erélyesen „takarítottak” a saját kapujuk előtt, ebből pedig több kisebb kakaskodás is kialakult. A játékrész vége előtt Carruth-nak kellett kitolnia Setzinger pöccintését, a másik oldalon pedig Gilbert és Manavian lövésével tette ezt Höneckl, így maradt a döntetlen a szünetre.

McLean oldalról középre tett korongja jelentette az első említésre méltó szituációt a második etapban, ebbe Carruth ért bele és tisztázott. A 25. percben Gilbert passzolt Antonin Manavianhoz, aki a bedobókör széléről a jobb felsőbe bombázott, fordítottak a fehérváriak. (2-1) Egy formás osztrák akció során McLean – Ograjensek – Setzinger volt a játékszer útja, utóbbi végül az oldalhálót találta el. Az első fél óra végén kissé átvette az irányítást a stájer csapat, nehezebben jött ki saját harmadából a magyar együttes, Buzzeo pedig oldalról betörve, éles szögből a vasat találta el. A másik kapunál egy kavarodás után Gilbert kísérlete a blokkról pattant mellé. A 32. percben Carlsson a játék késleltetése miatt bűnhődött, a meccsen másodszor támadhatott öt a négy ellen Benoit Laporte legénysége. Manavian lökete Luttinenen pattant meg és vágódott Höneckl ölébe, ennél közelebb azonban nem került a gólhoz a gárda. Kiegészülése után azonnal veszélyeztetett a Graz, de Weihager és Buzzeo sem tudott túljárni Carruth eszén. A játékrész végén inkább Carruth-nak akadt dolga, McLean és Iberer is tesztelte, de remekül szedte ki mindkét lövést.

Grazi helyzetekkel indult, Fehérvár-góllal folytatódott a harmadik harmad. Carruth védései után a 44. percben Manavian iramodott meg, eltolta védője mellett a korongot, majd a rövid felsőbe lőtt, így duplázott. (3-1) Szinte azonnal a gól után Latendresse magas bottal való játékért kapott büntetést és második emberelőnyét is kihasználta a 99ers. McLean tette át a korongot Daniel Oberkoflernek, aki kíméletlenül zúdította azt a kapuba. (3-2) Újabb kiállítás következett, ezúttal Zusevics gáncsolását szúrták ki a játékvezetők, a hazaiak pedig jól is játszották meg a fórt. Vidmar passzába Erdély ért bele, de centikkel mellé csorgott a pakk, majd Manavian bombáját szedte le Höneckl, de végül kiegészültek a graziak. Az utolsó tíz percben ment előre az egyenlítésért Doug Mason alakulata, de a Fehérvár jól szűrte meg a támadásokat, Carruth pedig biztosan hárította az ellenfél próbálkozásait. Sőt, egy kiugrás után Gilbert dönthette volna el a találkozót, de ziccerét védte Höneckl. A vendégek vezetőedzője az 59. percben kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre és Higgs közel is járt az egalizáláshoz, de Carruth nagyszerűen védte a közeli kísérletet. A Fehérvár AV19 két nap alatt két győzelmet aratott, így - a múlt heti, dornbirni siker után- sorozatban harmadik sikerét könyvelhette el.