Hárommeccses hét

  • 2019.11.25. 14:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk a héten három találkozót játszik, meleyekről Vaszjunyin Artyom vezetőedzőt kérdeztük.

Hétfőn hazai pályán szerepel juniorcsapatunk, a Miskolc együttese érkezik Székesfehérvárra. Vaszjunyin Artyom vezetőedző a következőket mondta el a mérkőzés előtt: „A kvalifikációban játszottunk a DVTK ellen, jó csapat benyomását keltették. Agresszív hokit játszanak, jó a védekezésük, kellemetlen ellenfélnek számítanak, nekem eddig az ő játékuk tetszett legjobban a bajnokságban, épp emiatt érthetetlen számomra, hogy miért nincsenek a tabellán a legjobb három között. Remélem, hogy teljes összeállításban tudunk jégre lépni, jó meccsre számítok, nyilvánvalóan győzni szeretnénk, de megterhelő lesz a jövő hét. Kíváncsiak vagyunk, hogy fáradtan, nagy terhelés alatt mit tudnak nyújtani a srácok.” Szerdán Debrecenben folytatódik az alapszakasz, a szakember nem számít könnyű mérkőzésre, hiszen egy erős csapat ellen lépnek jégre: „A DHK egy nagyon okosan, taktikusan játszó csapat, jó az edzőjük, egy orosz, volt KHL-es játékos, akivel Debrecenben volt szerencsém együtt játszani, sortársak voltunk. Nagyon jól összerakja a brigádot, kevés embere van, de ebből az alapanyagból mindig a maximumot hozza ki. Kellemetlen ellenfél, hiszen, ha ők lövik az első gólt, nagyon nehéz feltörni a védelmüket, szárnyakat kapnak, hajtanak. Véleményem szerint nem kérdés, hogy jobbak vagyunk, csak ezt meg is kell mutatnunk a jégen., ha azt játsszuk, amit tudunk és koncentrálva lépünk pályára, nem lehet baj.”
A válogatott összetartás előtti utolsó mérkőzést Győrben játssza U21-es csapatunk, a vezetőedző erről az összecsapásról és a szünetben zajló munkáról is szót ejtett: „Még nem tudjuk, milyen kerettel megyünk, hiszen nem csak magyar, hanem külföldi válogatott játékosaink is vannak, akik lehet, hogy hamarabb elutaznak. Ennek ellenére össze tudunk rakni három olyan ütőképes sort, ami működni fog. A Győr ellen idáig nagyon élvezetes mérkőzéseket játszottunk, az utolsón ugyan nagyarányú győzelmet arattunk, de a játék képe mindkét csapatnál rendben volt. Nem hátrálnak meg, hiába kapnak több gólt, ugyanúgy mennek előre. Koncentrálnunk kell a védelemre, egy másodpercre sem szabad kiengednünk. Pörgős, harcos mérkőzésre számítok, itt is győzni szeretnénk, elhozni a három pontot és úgy menni a szünetre. Három hétig nem lesz meccsünk, lesz időnk arra, hogy a srácok kipihenjék magukat, feltöltődjenek, utána pedig nagyon kemény munka vár ránk. Biztosan lesz megint közös játék az Erste Liga-csapattal, az előző is nagyon jól sikerült, a srácok nagyon élvezték. Nem tudom, hogy lehet-e nagyobb élmény annál egy juniornak, hogy egy sorban játsszon Zionnal vagy Campbellel, vagy akár bármelyik, a fehérvári felnőtt csapatban játszó játékossal. Mindenki hajtott, a csapat nagy része megbecsülte ezt a lehetőséget. Sok 16-17 éves fiatal csak álmodozhat egy ilyen edzésről és edzőként is élmény volt ezeket a srácokat irányítani.”

Juniorcsapatunk következő hazai mérkőzése 2019. november 25-én 15 órakor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A belépés díjtalan.