Háromgólos vereség a Salzburg otthonában

  • 2021.02.21. 19:47
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 vasárnap 4-1-es vereséggel zárta a Salzburg elleni mérkőzést.

ICE / Középszakasz -
2021.02.21 Vasárnap / 16:00
EC Red Bull Salzburg
vége
4:1
(1:0, 2:0, 1:1)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Salzburg / Eisarena Salzburg
TRILAR, ZRNIC, BEDYNEK, NOTHEGGER
EC Red Bull Salzburg
Lamoureux (Eliasson) - Heinrich, Pallestrang, Raffl, Schofield, Skille - Espeland, Joslin, Baltram, Rauchenwald, Ortega - Schreier, Zündel, Varejcka, McIntyre, Hughes - Feldner, Pilloni, Harnisch, Hochkofler
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Kornakker) - Stipsicz, Campbell, Kuralt, Hari, Hargrove - Caruso, Horvath, Erdely, Bartalis, Petan - Geiger, Szabo, Kahkonen, Sarauer, Sarpatki - Szabo, Szita, Lahti, Mihaly
Gólszerzők: Ortega, Raffl, Espeland, Raffl ill. Mihaly
Kiállítások: 4 ill. 12

Nem indult jól a mérkőzés csapatunknak, rögtön az első percben betalált a Salzburg, Ortega lövése csúszott át Januson (1-0). Pörögtek a hazai lábak, egy vendég kiállítás nehezítette tovább csapatunk dolgát, de sikerült kivédekezni a hátrányt. Hári dolgoztatta meg Lamuoreux-t, majd elcserélte magát együttesünk, de ismét jól működött a hátrányos védelem. Fordult a kocka, ezúttal Rauchenwaldnak kellett kiülnie, de hiába a próbálkozások, az egyenlítés nem jött össze. Már egyenlő létszámnál ismét Janus kapuja előtt adódtak nagyobb helyzetek, majd ismét fehérvári kiállítás következett. A harmad vége előtt Bartalis egyenlíthetett volna, de Lamoureux védett.

A középső harmadra feltüzelt salzburgiak érkeztek, beszorították csapatunkat, végül a nyomás a 24. percre érett góllá, Espeland passzát Thomas Raffl értékesítette (2-0). Maradt a hazai mezőnyfölény, Geiger kiállítása után pedig ismét öt a négy ellen támadtak a Bikák, sikertelenül. A harmad közepén Bartalis szerezhetett volna találatát, majd Campbell járt közel a gólszerzéshez. A játékrész végén Caruso kisbüntetése után már betaláltak a mozartvárosiak, Espeland távoli lövése jutott át Januson (3-0).

A záró 20 perc vendég előnnyel indult, de a salzburgi védelem is állta a sarat. Bartalis előtt adódott a legnagyobb lehetőség a játékrész első felében, majd Szabó Dánielt látták szabálytalannak a játékvezetők. A hátrányban egy megindulás végén Mihály Ákos lövése egy hazai ütőn megpattanva jutott a hálóba (3-1), közelebb kerülve ehhez a hazaiakhoz. Gyorsan jött a válasz a Salzburgtól, Thomas Raffl lövése csúszott be a kapuba Janus mellett (4-1). A mérkőzés végén Erdély próbálkozását kellett hárítania Lamoureux-nek, de végül maradt a háromgólos különbség. 

A Hydro Fehérvár AV19 számára kedden, a Bolzano otthonában folytatódik a középszakasz.