Három osztrák ellenfél következik

  • 2018.10.11. 14:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk a hétvégén Budapestre utazik, ahol péntektől vasárnapig három ellenféllel is megmérkőznek az Erste Bank Youngstar League által szervezett Developement Weekend keretében. Andrej Brodnik vezetőedző, illetve Horváth Milán és Rétfalvi Kristóf beszéltek az esélyekről.

Október 12-14. között kerül megrendezésre az EBYSL által szervezett Developement weekend a Vasas Jégcentrumban, ahol három napon keresztül reggeltől estig mérik össze erejüket a résztvevő csapatok. Négy magyar és négy osztrák együttes érkezik Budapestre, a Fehérvár AV19 ellenfelei a Salzburg, a Linz és a Villach lesznek, az edzők pedig szombat délelőtt megoszthatják egymással tapasztalataikat és kérdéseiket egy tréning keretein belül. 

Andrej Brodnik, a Fehérvár AV19 juniorcsapatának vezetőedzője arról beszélt a hétvége előtt, hogy a bajnokság ezen szakaszában az a legfontosabb, hogy a saját játékukat fejlesszék, bárki is legyen az ellenfél a jégen. "Több játékosunk négy meccset játszik a héten, hiszen szerdán a MAC ellen az ifjúsági korúak közül többen is jégre léptek. Kemény hét és hétvége áll előttünk. Péntektől vasárnapig, három nap alatt három mérkőzést játszunk. A hétvégén kerül megrendezésre Budapesten az EBYSL Development Weekend, ahol a Salzburg, a Linz és a Villach lesznek az ellenfeleink. Ahogy mondani szoktam, a mögöttünk álló mérkőzésekkel nem foglalkozunk, ahogy nem szentelünk túl sok figyelmet a következő ellenfél elemzésének sem. A saját játékunkra, a saját csapatunkra fókuszálunk. Azt nézzük, hogy mi mit csinálunk jól vagy rosszul, mi az, amit vihetünk magunkkal tovább vagy min kell kijavítani. Úgy tudunk felkészülni ezekre a mérkőzésre, hogy önmagunkról tudunk meg többet." A szakember arról is beszélt, hogy milyen teljesítményre számít a hétvégén. "Természetesen három győzelemre számítunk, kilenc pontot szeretnénk hazahozni ezen a hétvégén. Várjuk, hogy osztrák csapatokkal mérkőzhessünk meg, hiszen ők egy kicsit máshogy játszanak, bár nagy különbség nincs a magyar együttesek és köztük. Jó dolognak tartom, hogy más országok együtteseivel is megmérkőzhetünk. Minden ellenfelet külön kezelünk, a legfontosabb pedig az, hogy saját magunkra koncentráljunk. Amikor sikerül begyakorolnunk, automatikussá tennünk azokat a dolgokat, amiket jól csinálunk, akkor majd elemezni fogjuk az ellenfeleink játékát is, de addig csak a saját dolgunkkal foglalkozunk." 
Horváth Milán, az együttes védője is kilenc pontot tűzött ki célul maguk elé. A még ifjúsági korú játékos arról is beszélt, hogy hogyan látja csapatát és milyen a hangulat a csapattagok között. "A csapat egész jól összehangolódott már, kezdenek kialakulni a vezető szerepek is. Élvezem a közös munkát, jó hangulatban és kemény edzésekkel készülünk. Hétfőre pihenőt kaptunk, kedd óta pedig a hétvégére készülünk. Páran a csapatból játszottunk a szerdai MAC elleni U18-as mérkőzésen, ez is jó felkészülési lehetőség volt a hétvégére. Az edzések között sokat kell pihennünk és nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Jó csapatok ellen léphetünk jégre, mindig várjuk, hogy pörgős meccseket jatszhassunk, hiszen ezért jégkorongozunk. A célunk a hétvégén mindhárom meccsen a győzelem." 

Rétfalvi Kristóf szintén négy mérkőzést játszik a héten, hiszen ő is pályára lépett a MAC elleni szerdai ifjúsági találkozón, ahol két góllal legyőzték a tavalyi U18-as bajnok együttest. "A hétvégén három mérkőzésre utazunk Budapestre, ahol osztrák csapatokkal fogunk találkozni. A vasárnapi meccs ígérkezik a legnehezebbnek, ahol a másik csoport jelenlegi első helyezettjével, a Villach gárdájával találkozunk. Ebben a hónapban összesen még hat mérkőzés vár  ránk és szeretnénk, ha a hó végén már a mi nevünkkel kezdődne a tabella."

A Vasas Jégcentrumban megrendezésre kerülő Development Weekend programja:
2018. október 12., péntek 17:15 Fehérvár AV19 - EC Red Bull Salzburg
2018. október 13., szombat 12:15 Fehérvár AV19 - EHC Liwest Linz
2018. október 14., vasárnap 9:45 Fehérvár AV19 - EC Panaceo VSV