Hári János: „Mindenki felült a vonatra”

  • 2019.02.09. 20:00
  • Fehérvárav19

Csapatunk kapitánya, Hári János értékelte az eddig eltelt időszakot, valamint beszélt a szurkolókról és a csapatról is.

Hogyan értékelné az alapszakaszt?
Kemény volt az alapszakasz, hiszen sokszor mert rengeteg sérültet kellett hiányolnunk. Szerencsére azok a játékosok, akik az ő helyükön játszottak, parádésan oldották meg a rájuk hárult feladatot. Mindent elmond az, hogy a legutóbbi harminc fordulóban mi voltunk a legjobb csapat a ligában.

Az utolsó tíz fordulóban a Fehérvár AV19 volt a legeredményesebb csapat a ligában. Mit gondol, mi az oka ennek a sikernek?
Ahogy mondtam nem csak az utolsó tíz fordulóban volt ez így, hanem sokkal előbb kezdődött a jó formánk, igaz, a legutolsó meccseken elért teljesítménynek sokat köszönhetünk. A csapat egyre jobban játszott és kialakult egy nagyon jó saját játékunk, ami mindenki ellen működik. Ehhez a jó formához sokat tett hozzá az új másodedzőnk, Antti Karhula, aki nagyon jól látja a játékot és a csapatot is, illetve sok jó meglátása van és tanácsokkal lát el minket.

Mik a várakozásai a középszakasszal kapcsolatban?
Reménykedem benne, hogy topcsapat leszünk a középszakaszban, amilyenek voltunk az alapszakasz végén. A cél, hogy leküzdjük a ponthátrányunkat és minél magasabb pozícióban végezzünk.
Milyen a csapat és hogy érzi magát ebben a közegben?
Nagyon jó a hangulat a csapatban, az öltözőben, a jégen és azon kívül is. Tényleg látszik az, hogy mindenkinek maga a csapat, a közösség az első és az egyéni eredmény csak másodlagos.

Milyen érzés a csapat legeredményesebb játékosának lenni és hogyan tudja ezzel motiválni a csapattársait?
Örülök, hogy eredményes tudtam lenni, de ez nem számítana semmit, ha ezzel együtt nem lenne eredményes az egész csapat. Probálok minden meccsen a játékommal és a hozzáállásommal példát mutatni és vezetni a csapatot. Szerencsere mindenki felült a vonatra, egy irányba megyünk, összetartunk és ezért tudunk jól teljesíteni.

Mit üzen a szurkolóknak?
A szurkolóink nagyon sokat segítenek nekünk, amit az is mutat, hogy a statisztikában előkelő helyen állunk hazai pályán. Ez mindent elmond a közönségünkről, ha ők nem lennének, mi sem tudnánk ilyen jól teljesíteni. Öröm Fehérváron játszani a fanatikus és fantasztikus közönségünk előtt, ezúton is köszönjük nekik, hogy velünk vannak.