Győzelem a 25000. EBEL-találattal

  • 2018.11.17. 19:57
  • Fehérvárav19
Csapatunk az utolsó harmadot 3-0-ra nyerte meg, amivel végül egygólos győzelmet aratott a Dornbirn ellen.

EBEL / Alapszakasz -
2018.11.17 Szombat / 17:30
Hydro Fehérvár AV19
vége
3:2
(0:0, 0:2, 3:0)
Nézőszám: 3 016
Dornbirn Bulldogs
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
STERNAT, BABIC, NAGY, BÄRNTHALER
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Koger, Hari, Kuralt - Stipsicz, Tikkanen, Sille, Sarauer, Philips - Caruso, Meland, Szabo, Koskiranta, Sarpatki - Glenn, Madacsi, Reisz, Szita
Dornbirn Bulldogs
Rinne (Wohlgenannt) - Magnan, Gauthier Leduc, O'Donnell, Trotter, Parks - McNeill, Connelly, Broda, Timmins, Reid - Pulli, Vallant, Macierzynski, Dupont, Cip - Wolf, Haberl, Häußle, Neubauer
Gólszerzők: Philips, Tikkanen, Philips ill. Reid, O'Donnell
Kiállítások: 8 ill. 8

Továbbra sem léphetett pályára kisebb sérülés miatt Erdély Csanád, valamint Sofron Istvánra és Arttu Luttinenre hosszabb ideig nem számíthat Hannu Järvenpää, viszont első EBEL meccsét játszotta a mindössze 19 éves Madácsi Benedek szombaton. A mérkőzés első komolyabb helyzeteit a Dornbirn alakította ki, amikor O’Donnell szélről, Reid pedig középről célozta meg Carruth kapuját, azonban a hálóőr védett. A Reisz-Szita-Madácsi hármas indított veszélyes támadást a Bulldogok harmadában, találat viszont ekkor sem született, míg a másik oldalon Timis és Broda is próbálkozhatott közelről. A 6. percben Pulli kék vonalas bombája nem találta el a kaput, ám nem sokkal később már egy vendég szabálytalanság adott lehetőséget a fehérvári gólszerzésre, előnyben pedig Sarauer célozta meg a jobb alsó sarkot, de a helyzet ezúttal is kimaradt. Kóger távoli lehetőségébe nem tudott jól beleérni Kuralt Rinne kapuja előtt, Haberl lövését magabiztosan hárította Carruth, Reid pedig csak a kapuvasat találta el. Carusot küldték ki két percre a játékvezetők, a dornbirni létszámfölény alatt pedig Timmins kétszer is megdolgoztatta a fehérvári hálóőrt. A játrékrész hátralévő részében nagyobb helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítani, így 0-0-ás eredménnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

A második harmad elején Phillips beadásáról Sarauer késett le, majd a kipattanóra Sille érkezett, azonban Rinne védett. A következő percek Bulldog-támadások jegyében teltek, Gauthier Leduc lövését még Reisz blokkolta, ám Brodie Reid már átkotorta a korongot a gólvonalon. (0-1) Stipsicz vezette be a pakkot a vendégek harmadába és lőtt bal szélről, viszont Rinne ekkor is jobbnak bizonyult. A 27. percben Magnan kapott kisbüntetést, de Glenn kapuvasa és Koskiranta próbálkozása után sem örülhetett az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok közönsége. Már öt az öt ellen Harty a kék vonalról tette kapura a korongot, azonban elhibázta, a vendég ketrec mögül pedig Sarauer adta fel Carusonak, de ez a lehetőség is meddőnek bizonyult. Továbbra is fehérvári mezőnyfölény érvényesült, Kuralt, illetve Kóger is egyenlíthetett volna, ám nem tudták bevenni a fehérmezesek kapuját. Koskiranta is a büntetőpadra került fogásért, a legnagyobb helyzetet Cip alakította ki, viszont Carruth magabiztosan lehúzta a játékszert. Kiegészülésünk után Sille, Koskiranta és Sárpátki indulhattak meg három az egy ellen, végül a finn center a kapura lövés mellett döntött, de ő sem egalizált. A játékrész lefújásához közeledve oda-vissza játék folyt, aminek a végén egy szépen kijátszott akció után O’Donnell fejezett be, és kettőre növelte csapata előnyét. (0-2) Kóger kiállítását követően létszámfölénybe került a Dornbirn, így kétgólos lemaradással és emberhátrányban várhatta az újabb játékrészt a Fehérvár AV19.

 

A harmad eleji hátrány alatt speciális egységeink jól mozogtak, így nem született újabb vendég gól. Hári szépíthetett volna, de botjáról lecsúszott a pakk, majd Sille indulhatott meg szólóban, a kipattanót pedig Meland lőhette el, ám ekkor sem találtunk be. Újra fórban jöhetett a Fehérvár AV19, és nem hibáztak a hazaiak, Zack Phillips balról érkező lövése a felső kapuvasról pattant be. (1-2) Tikkanen késleltetett, így ismét öt a négy ellen állhatott fel a két együttes, hátrányos soraink viszont jól oldották meg feladatukat, és a vendégek még komolyabb lehetőség kialakításáig sem jutottak. Az etap közepén egy kimaradt Kuralt-Kóger összjáték után fordulhattak a Bulldogok, Parks szólóját viszont Carruth a lepkéssel védte. Pulli gáncsolt, így újra előnybe kerültek Kógerék. Szabó Dániel fordult rá Rinne kapujára és tette rá fonákkal, majd Meland és Sarauer is siker nélkül próbálkozott. Megint Parks egyéni akciójánál mentett Carruth, és Reiddel szemben is jobbnak bizonyult kapusunk, viszont a fehérvári oldalon Harri Tikkanen a felsőbe lőtte a korongot, ezzel megszerezve Hannu Järvenpää legénységének az egyenlítést. (2-2) Az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelem folyt az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok jegén, ahol 5 másodperccel a mérkőzés lefújása előtt Zack Phillips belőtte az EBEL történelmének 25000. gólját, s ezzel a Fehérvár AV19-hez került a három pont. (3-2)