Galsi Péter: "Igazi csapatként tudtunk nyerni"

  • 2018.09.18. 10:00
  • Fehérvárav19
A Fehérvár AV19 juniorcsapata két bajnoki mérkőzést játszott a múlt héten. A Debrecen ellen büntetők után csak egy pontot szereztek, a MAC otthonában viszont nyerni tudtak.A tapasztalatokról Galsi Péter másodedző és Horváth Dominik, az együttes kapusa beszélt.

A juniorok csütörtökön a Debrecen csapatát fogadták az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Tempós mérkőzésen végül büntetőkkel 1-2-re alulmaradtak a hajdúsági gárda ellen. "Az elmúlt héten játszottuk az első hazai bajnoki mérkőzésünket, melyet mindéképpen győzelemmel szerettünk volna abszolválni." -kezdte értékelését Galsi Péter másodedző. "A játékosok hozzáállása, a pályán mutatott teljesítmény meg is felelt ennek, csak éppen az eredmény nem úgy alakult, ahogy azt terveztük. A meccs legtöbb elemében domináltunk. A támadó harmadban volt a játék, rengeteget lőttünk kapura, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, viszont gólt nem tudtunk lőni, nagyszerű kapusteljesítménnyel álltunk szemben a Debrecen részéről." A tréner szavait alátámasztja a mérkőzésen lövésstatisztikája is, hiszen a vendégek mindössze 11 alkalommal jutottak el Horváth Dominik kapujáig, szemben a hazai 48-as lövésszámmal. "Az ilyen meccseken lehet megérteni, hogy mi a különbség a góllövés és a gólszerzés között. Ha az előbbi nem megy, az utóbbit kell erőltetni. Biztos voltam benne, hogy az a munka, amit  a srácok beletettek a meccsbe, góllá fog érni, viszont a Debrecen korai találatára csak a meccs vége előtt  egy perccel, egy hat a négy elleni szituációban tudtunk válaszolni." A hazai fölény ellenére a hosszabbítás sem hozott végeredményt, így végül büntetőkkel az ellenfél bizonyult jobbnak. "Minden elveszített mérkőzés után szomorúak vagyunk, ugyanakkor a srácok azt csinálták, amit kértünk és végig hittek benne, hogy ez eredményre fog vezetni. Egy pillanatra se vettünk vissza a tempóból." 

A vasárnapi mérkőzést a MAC otthonában játszották a fiatalok, ami a fehérvári és budapesti együttes számára is presztízstalálkozó volt, hiszen az előző szezonban e két csapat játszotta a magyar bajnokság döntőjét, ahol végül az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorongakadémia játékosai emelhették a magasba a kupát. Galsi Péter a következőket mondta el a találkozóról: "Vasárnap sem volt más az elvárás, mint a győzelem. Jól kezdtük a meccset és rengeteget korcsolyáztunk. Az első harmadban kétszer is vezetést tudtunk szerezni, melyre gyorsan válaszolt az ellenfél. Úgy gondolom, sokkal jobban meg kell becsülni a szerzett góljainkat és egy pillanatra sem leereszteni, mivel a hibáinkból tudott a MAC találatokat szerezni." A szakember elégedett csapatával, ám tudja, hogy van még miben fejlődni az elkövetkező időszakban.  "A második játékrészben folytattuk a jó tempót és hamar három gólos előnyre tettünk szert. Megvolt az esély, hogy higgadt játékkal irányítsuk a meccset, de egy azonnali válasszal 3-5-re módosult az eredmény és újra vérszemet kapott a MAC. A végjátékban sikerült egy gólra csökkenteniük a különbséget, melyre gyors válasszal kialakítottuk 4-6-os végeredményt. Elégedett vagyok, de sokat hibáztunk hátul, ezen javítani kell. Nem becsültünk meg a korongot és sok rossz döntést hoztunk a jégen." A kérdésre, hogy mi volt a legnagyobb pozitívum a mérkőzésen, a másodedző az alábbiakat mondta: "Igazi csapatként tudtunk nyerni. Ezekben a helyzetekben van szükség a másik segítségére és jobb teljesítményére. Rengeteg munka vár még ránk, de az összekép tetszik, jó úton haladunk."

Horváth Dominik már a tavalyi U20-as bajnokcsapatnak is tagja volt. A hálóőrt kérdeztük a két mérkőzésről. "A Debrecen elleni meccs sajnos nem a tervezettek szerint alakult. Nem sikerült a helyzeteinket érvényesítenünk, az ellenfél pedig talált egy gólt, amire csak az utolsó percekben tudtunk válaszolni. Hiába volt rengeteg helyzetünk, nem sikerült őket kihasználni, valahogy semmi nem ment be és csak egyszer tudtunk betalálni. A hosszabbítást, ahogy az egész mérkőzést is, végig domináltuk, ám nem sikerült gólt ütnünk és a büntetőkben alulmaradtunk. A következő mérkőzésen a MAC vendégei voltunk. A meccs első felében szorosabb volt a játék, de ezután sikerült ellépnünk. Ezen a találkozón javítottunk a helyzetkihasználásunkon, hat gólt tudtunk szerezni és nagyon fontos három ponttal térhettünk haza. A héten sikerült fejleszteni a játékunkat, és ezt a munkát kell folytatnunk a továbbiakban is, hogy esélyünk legyen a címvédésre."