Fontos három pont

  • 2020.11.21. 23:21
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 mindhárom pontot megszerezte az Innsbruck otthonában.

ICE / Alapszakasz -
2020.11.21 Szombat / 17:30
HC TWK Innsbruck
vége
3:4
(0:2, 1:1, 2:1)
Nézőszám:
Hydro Fehérvár AV19
Innsbruck / Tiroler Wasserkraft Arena
BULOVEC, PIRAGIC, SPARER, MARTIN
HC TWK Innsbruck
Swette (McCollum) - Racine-Clarke, Saucerman, Ciampini, Christoffer, Winkler - Wetzelsberger, Tansey, Herr, Girard, Paulweber - Danielsen, Lattner, Hochfilzer, Gerlach, Sideroff - Mader, Kromp, Jennes
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Janus) - Stipsicz, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Vas, Erdely, Sarauer, Petan - Geiger, Szabo, Sarpatki, Bartalis, Mihaly - Kovacs, Szita
Gólszerzők: Gerlach, Winkler, Herr ill. Hari, Kovacs, Erdely, Hargrove
Kiállítások: 26 ill. 24

Szombaton is több hiányzóval kellett számolnia az edzői stábnak. Mike Ouzas, Horváth Milán, Szabó Bence, valamint Toni Kähkönen is kisebb sérülések miatt nem lépnek jégre, visszatérésük a következő hetekben várható. Kapusunk , valamint a csapat finn csatára és Szabó Bence a jövő héten állhat újra edzésbe, fiatal hátvédünk esetében ennél hosszabb, pár hetes kihagyás várható. Újbóli szereplésük időpontjáról a következő héten dönt az orvosi stáb.

Jól kezdte a találkozót együttesünk, Hargrove került helyzetbe, az első innsbrucki próbálkozásra z 5. percben került sor, Kornakker sisakjával mentett nagyot. Kuraltot látták szabálytalannak a játékvezetők, de a hátrányban nem tudott nyomást gyakorolni a ellenfelére a hazai együttes. A kiegészülés után a büntetőpadról visszatérő szlovén támadó indulhatott szólóban, de Swette jó ütemben szúrt ki, így nem született találat. A második oldalon egy kontra végén már lendültek az innsbrucki kezek egy távoli lövés után, de végül Kornakkernél kötött ki a játékszer. A harmad közepén Hári János maradt egyedül a bal oldalon és lőtte ki a bal felsőt, vezetést szerezve együttesünknek (0-1), majd maradt a játék az innsbrucki kapu előtt, helyzet helyzetet követett, a hazaiak elvétve jutottak kisebb lehetőségekig. A 17. percben az innsbrucki védelem hibáját kihasználva Kovács Alex, a Titánok fiatal játékosa, második Bet-at-home ICE Hockey League mérkőzésén betalált, megduplázva ezzel csapatunk előnyét (0-2). A harmad végéig csapatunk akarata érvényesült, így kétgólos fehérvári vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

 

A középső etapot sokkal offenzívebben kezdte az Innsbruck, a lendületet Girard kiállítása törte meg, majd Mihály közelije után Hargrove és Mader akaszkodtak össze. A fórban Hári lőtt éles szögből, a korong a kapuvasról a vonalra vágódott, ám végül a játékvezetők úgy ítélték meg, a pakk nem haladt át a gólvonalon. Ismét az együttes kapitánya volt akcióban, majd újra előnybe került a magyar ICE-együttes, de ezúttal sem született gól. A harmad közepén egy szép passzjáték végén Mihály vétette el a kaput,  a kimaradt helyzetek pedig  megbosszulták magukat, Herr lövése után a kipattanót Gerlach kotorta be (1-2). Caruso akadályozott meg egy újabb innsbrucki gólt szabálytalanul, a hátrányban azonban nem a hazaiak találtak be, Erdély Csanád szerzett korongot a kapu előtt és értékesítette a ziccert (1-3). A harmad végén Tansey-nek kellett kiülnie, de a dudaszóig maradt a kétgólos fehérvári előny.

Az áthúzódó előnyben jól védekezett az Innsbruck, majd a kiegészülés után Kornakkernek akadt több dolga. Ismét magára talált csapatunk, kiegyenlítődött a játék képe, egy hazai lehetőség után pedig Szita és Christoffer akadtak össze, mindketten tízperces fegyelmit kaptak. A harmad közepére visszatért a fehérvári mezőnyfölény, a vendéglátó távoli lövésekkel próbálkozott, kapusunk azonban a helyén volt. 6 perccel a vége előtt Kuralt indított kontratámadást, beadását Colton Hargrove értékesítette (1-4). Nem tartott sokáig a háromgólos előny, Dario Winkler révén góllal válaszolt az Innsbruck (2-4), majd Girard találta telibe a vasat. 2 perccel a vége előtt Swette is lekorcsolyázott, hat az öt ellen pedig 17 másodperccel a dudaszó előtt be is találtak a hazaiak, Herr helyezkedett jól a kapu előtt (3-4). Erdély emelte rá a középkezdés után, lövése mellé ment, csapatunk pedig ezzel a győzelemmel fontos három pontot szerzett tiroli ellenfele otthonában.