Felemás hétvége után négy hazai mérkőzés

  • 2019.02.25. 16:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk túrán járt a hétvégén, ahonnan egy győzelemmel és egy vereséggel tértek haza, a héten pedig négy hazai mérkőzés vár Andrej Brodnik gárdájára.

Juniorcsapatunk az EBYSL Master Roundjában utolsó két idegenbeli mérkőzésére utazot a hétvégén, ahol elsőként a Villach otthonában szerepeltek. Andrej brodnik vezetőedző elégedett volt csapatával a találkozót követően: „Hétvégén az első mérkőzésünket a Villach ellen játszottuk, akik ebben a szezonban messze a legjobb csapat a ligában. Most abban a szakaszban vagyunk, ahol mindenki a legjobb helyezést akarja megszerezni a Master Round végére. Az ellenfélnél két olyan játékos is szerepelt, akik az EBEL-csapatban játszanak hétről hétre. Jó teljesítményt nyújtottunk az első összecsapáson, domináltunk és minden gólunkat a lehető legjobb pillanatban lőttük. A mérkőzés elején csapatkapitányunk, Rajz Áron sérülést szenvedett, így az ő játékára nem számíthattunk a továbbiakban, ennek ellenére sikerült végig koncentrálnunk.”

Végeredmény: EC VSV - Fehérvár AV19 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Összeállítások:
EC VSV: Egger (Moser) – Wohlfart, Urbanek, Sertschnig, Pölzl, Rainer, Sivec, Friedrich L., Stückler, Kohlmaier, Schützenhofer, Judth, Lanzinger, Müller, Pirsch, Nowak, Friedrich D., Wuntschek, Trink
Fehérvár AV19: Szeles (Adorján) – Kovács, Halasi, Németh K., Galusnyák, Rajz, Vas, Németh Á., Horváth M., Dobmayer, Ilic, Almási, Péter, Nochta, Vizi Á., Császár, Sándor, Buzás, Gájer, Vizi A.
Gólszerzők: Schützenhofer, Pirsch illetve Németh K., Péter, Kovács

Vasárnap délután a rivális szlovén együtteshez látogattak Andrej Brodnik tanítványai, ahol háromgólos hazai győzelem született. A vezetőedző így nyilatkozott a találkozó után: „A Jesenice a vasárnapi mérkőzésre az eddigi legerősebb keretével állt ki, kemény ellenfélnek bizonyultak. Nem kezdtük jól a meccset, tizenöt másodperc alatt egy egyéni hibából kaptunk egy gólt. A játék kiegyenlített volt, hiszen körülbelül ugyanannyit lőttünk kapura, mint a Jesenice, de az első harmad feléig nem voltunk jók. A mérkőzésen folyamatosan próbáltunk gólt szerezni, de valahogy semmi nem ment be. Sok helyzetünk volt, de nem tudtunk betalálni. Küzdöttünk, azonban sok kiállítást szedtünk össze, bár ez nem lehet kifogás. Úgy gondolom, az ellenfél megérdemelten szerezte meg a győzelmet, hiszen sokkal koncentráltabban játszottak, mint mi.”

Végeredmény: HD Hidria Jesenice – Fehérvár AV19 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Összeállítások:
HD Hidria Jesenice: Kogovsek (Zagar) – Török, Fartek, Brun, Hadzic, Krmelj, Rajsar, Mravlje, Brglez, Zor, Crnovic, Masic, Jakupovic, Sabanovic, Podrekar, Sersen, Prostor, Korosec, Svetina, Sodja, Sturm
Fehérvár AV19: Szeles (Adorján) – Kovács, Halasi, Németh K., Galusnyák, Vas, Németh Á., Horváth M., Dobmayer, Ilic, Almási, Péter, Nochta, Vizi Á., Császár, Sándor, Buzás, Gájer, Vizi A.
Gólszerzők: Sodja, Brun, Sersen, Jakupovic illetve Sándor
E hét elején indul a magyar bajnoki rájátszás a junioroknál. U20-as csapatunk a Sapientia U23 együttesét fogadja két hazai mérkőzésen hétfőn és kedden. A két győzelemig tartó párharc előtt Andrej Brodnik vezetőedző a következőket mondta el: „Hétfőn indul a rájátszás a magyar bajnokságban, egymás után két nap játszunk a Sapientia ellen. Kemény hét áll előttünk, hiszen vasárnap éjjel érkeztünk haza. Szeretnénk eldönteni két találkozó alatt a továbbjutást, hiszen mind a junior mind az ifjúsági csapat többször is szerepel a héten. Óriási nyomás van a játékosainkon, sokan mindkét gárdában szerepelnek. Egyszer már sikerült idén legyőzni erdélyi ellenfelünket, de azt el kell felejtenünk és most tiszta lappal kezdünk. Hajnali kettőkor érkeztünk haza, de meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk, nem lehet kifogásunk.”

Nem pihenhetnek a juniorok ezután sem, hiszen két mérkőzés még hátra van az EBYSL Master Roundjában, a tét pedig a középszakasz végén az első hely megszerzése, ami azt jelenti, hogy elsőként választhatna magának ellenfelet a koronázóvárosi alakulat. Könnyebbség lehet, hogy nem kell utazni a fiataloknak, hiszen e heti össze találkozójukat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban játsszák majd. A vezetőedző szót ejtett erről a két találkozóról is: „Két győzelem kell, hogy bebiztosítsuk az első helyet, hiszen még versenyben vagyunk szlovén ellenfelünkkel a Master Roundban. Szeretnénk először választani, de nagyon sok sérültünk van, köztük a liga legeredményesebb játékosa. Az a célunk, hogy mind a Bécs, mind a Villach elleni hazai mérkőzésen győzzünk és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. A cél a héten négy mérkőzésen négyszer győztesen elhagyni a jeget.”

Juniorcsapatunk e heti hazai mérkőzései:
2019. február 25., hétfő 20:00 Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Sapientia U23 (magyar bajnoki negyeddöntő, 1. mérkőzés)
2019. február 26., kedd 19:30 Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – Sapientia U23 (magyar bajnoki negyeddöntő, 2. mérkőzés)
2019. február 28., csütörtök 19:30 Fehévár AV19 – UPC Vienna Capitals (EBYSL - Master Round)
2019. március 3., vasárnap 18:00 Fehérvár AV19 – EC VSV (EBYSL – Master Round)
A mérkőzésekre a belépés ingyenes!