Erdély Csanád hazatér

  • 2024.04.24. 18:00
  • Fehérvárav19

A magyar válogatott alapembere a következő három szezonban csapatunk játékosa lesz.

A most 28 éves támadó 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, majd a korosztályos csapatokban való sikeres szereplést követően a 2015/2016-os szezont az USHL-ben töltötte. A tengerentúlról való visszatérést követően is az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban szerepelt, ahol kilenc szezon alatt több, mint 400 találkozón lépett jégre és 235 pontot szerzett. A 2023/2024-es évadban Dániában, az Esbjerg együttesénél szerepelt, csapatával a döntőbe jutott, Erdély Csanád a szezonban játszott 68 mérkőzésen 45 pontot szerzett. „Azt kaptam, amit vártam az első légiósévemtől: kicsit más szerepkörben tudtam játszani, ezen kívül megtapasztaltam, milyen külföldön játszani. Úgy gondolom, ezzel a tapasztalattal gazdagabban másképp viszonyulok majd a légiós csapattársaimhoz is. Ezen kívül több speciális egységből vettem ki a részem, remélem, ezt tudom majd folytatni itthon is.”

A magyar válogatott csatár fehérvári kötődése mellett az Alba Arénát is kiemelte, mint motivációs tényezőt, hazatérése kapcsán. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt benne a fejemben az, hogy ha hazatérek, az Alba Arénában szerepelhetek. Láttam képeket a nyitórendezvényről, nagyon tetszettek, örülök, hogy egy teljesen más közegben, de mégis ugyanazokkal a csapattársakkal és stábtagokkal, ugyanazok előtt a szurkolók előtt játszhatunk, akiket annyira kedvelünk. Nagyon boldog vagyok, mert egy hosszútávú szerződést kötöttünk, bizakodó vagyok a következő évaddal kapcsolatban és várom a szezonkezdetet.”

A Hydro Fehérvár keretében Erdély Csanád érkezésével újabb magyar játékos kap majd kulcsszerepet. „Minden csapatnál előny, ha sok a hazai játékos, mert sokkal jobb a csapatkohézió. Itt, Dániában is úgy láttam, hogy azok a csapatok az eredményesek, ahol a legtöbb dán válogatott van, így örülök, hogy ennyi magyar beszédet hallunk majd az öltözőben, annak pedig külön is, hogy végre megvalósult az, amiről Sebők Balázzsal már egy ideje beszélgetünk: egy csapatban játszhatunk.”

A csapat és saját céljaival kapcsolatban támadónk elárulta, az újabb Bajnokok Ligája szereplés mind a fehérvári, mind pedig a magyar jégkorongnak jót tesz majd. „A legelső célom az, hogy csapattal és a szurkolóinkkal együtt belakjuk az Alba Arénát, teremtsünk új hagyományokat, másodszor pedig szeretnénk megismételni a jó CHL-szereplést, ami pedig a ligát illeti, természetesen a rájátszásban szeretnék szerepelni. Egyéni szinten ígérhetem, hogy ugyanazzal az elánnal fogok beleállni a mérkőzésebe, amit a szurkolók tőlem megszokhattak, és remélem, minél több góllal tudom segíteni a csapatot.”

A Hydro Fehérvár AV19 kerete a 2024/2025-ös szezonra:

Edzői stáb: Kiss Dávid, Tyler Dietrich, Samuli Nordman

Kapusok: Horváth Dominik, Rasmus Reijola

Hátvédek: Csollák Márkó, Falus Ádám (2025/2026), Kiss Roland, Stipsicz Bence (2026/2027), Tim Campbell (2025/2026), Markus Phillips, Josh Atkinson

Csatárok: Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István, Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos (2025/2026), Anze Kuralt (2025/2026), Sebők Balázs (2026/2027), Erdély Csanád, (2026/2027)