Erdély Csanád a hónap legjobb fiatalja

  • 2018.03.10. 13:14
  • Fehérvárav19

Az EBEL februárban is megválasztotta a legjobb U25-ös játékost, aki nem más, mint Erdély Csanád.

A 21 éves támadónak a szurkolók, a válogatott edzők és a Servus TV szakértői ítélték oda az Eisener Auto YoungStar díjat Valentin Leiler (VSV), Ivan Jankovic (MZA), Philipp Lindner (HCI) és Thomas Vallant (DEC) előtt.

Erdély fiatal kora ellenére már több, mint száz EBEL-meccset tudhat maga mögött, és a csapat legponterősebb játékosai közé tartozik: az idei szezonban mind az 54 meccsen pályára lépett, ahol 11 gólt és 16 asszisztot szerzett, ebből 5-öt (2 gól, 3 assziszt) a februári hónapban. Erdély Csanád szerződése a 2017/18-as szezon végéig szólt volna, ám szeptemberben sikerült megegyeznie a klubbal, így a 2018/19-es idényben is biztosan fehérvári színekben fogja játszani.

A csatár állandó tagja a felnőtt válogatottnak is, idén 8 találkozón vette fel a címeres mezt, és 1 góllal, valamint 2 gólpasszal segítette hozzá a nemzeti csapatot a győzelemhez. 

Az év legjobbja választás március 25-én 17 órakor kezdődik, ahol Erdély Csanád és a többi hónap legjobbja (Dennis Teschauer (HCI), Marco Richter (KAC), Erik Kirchschläger (BWL), Vilim Rosandic (MZA) und Ali Wukovits (VIC)) száll harcba a címért.

Játékosunk legjobb pillanatait itt tekinthetik meg: