Elkezdődött a Master Round a junioroknál

  • 2019.01.03. 14:00
  • Fehérvárav19

December utolsó hétvégéjén kezdődött az EBYSL középszakasza, ahol a fehérvári juniorok a legjobb öt között várják a rájátszást. Az első találkozóról Andrej Brodnik vezetőedző beszélt.

Elkezdődött az osztrák juniorbajnokság középszakasza. A Fehérvár AV19 U20-asai a legjobb öt között, biztos rájátszást érő helyen folytatják a bajnokságban való szereplést. A március elejéig tartó időszak alatt tizenkét mérkőzést játszanak Andrej Brodnik fiai és minden ellenfelükkel háromszor találkoznak a középszakaszban. A Master Roundban résztvevő csapatok az alapszakasz-győztes Fehérvár AV19 mellett a következők: HD Hidria Jesenice, UTE Budapest, EC VSV és Vienna Capitals Silver. Ez az öt együttes már biztosan részt vesz a bajnokság rájátszásában, hozzájuk csatlakozik majd a három legjobb a középszakaszban versengő tíz gárda közül.

Az első középszakasz-mérkőzést még decemberben játszotta a Fehérvár AV19, az UTE otthonába látogattak, ahol nagyarányú hazai győzelem született. Andrej Brodnik vezetőedző a vereség ellenére is elégedett volt csapatával: „Jó mérkőzést játszottunk, sok helyzetet kialakítottunk, megvoltak a lehetőségeink, de gólokat kellett volna lőnünk. Ez valahogy nem a mi napunk volt, előfordul ilyen. Elégedett vagyok a játék képével, annak ellenére, hogy ötgólos vereséget szenvedtünk. Két harmadon keresztül nagyon jó hokit játszottunk, az ellenfél viszont több gólt lőtt, ez most így sikerült. Az alapszakaszban huszonkét meccset játszottunk, ebből húszat megnyertünk, a két vereséget pedig hosszabbítás után szenvedtük el. Úgy gondolom, ez jó eredmény. Kicsit elfelejtettük, milyen érzés veszíteni, de azt hiszem, ez a vereség a jó pillanatban jött, a szezon közepén. Levonjuk a következtetéseket, és ebből is tanulunk, hiszen egy vesztes mérkőzésnek is van haszna.”

Végeredmény: UTE – Fehérvár AV19 6-1 (1-0, 2-1, 3-0)
Összeállítások:
UTE: Márkus (Sági) – Molnár, Szabó, Gálos, Barta, Gáspár S., Páterka, Horváth, Kovács, Egyedi, Mansson, Gáspár L., Cstádi, Zsigmond B., Fekete, Zsigmond Á., Pápa, Pokornyi, Béres
Fehérvár AV19: Horváth D. (Szeles) – Szabó Z., Kovács, Halasi, Németh K., Roczanov, Rajz, Németh Á., Kóger, Dobmayer, Dézsi, Kis, Almási, Vizi, Lánczos, Buzás, Parragi, Ambrus, Erdély
Gólszerzők: Kovács, Zsigmond B., Béres, Páterka, Pokornyi, Zsigmond Á. illetve Ambrus
A következő mérkőzést hazai jégen játsszák a juniorok, ahol a tavalyi második helyezett Jesenice lesz az ellenfél. A vezetőedző így nyilatkozott a szombati találkozó előtt: „A Master Roundban minden mérkőzés nagy kihívás és jó meccsnek számít. A szezonbeli célunkra koncentrálunk, a legjobb formánkat akarjuk mutatni minden meccsen és természetesen minden mérkőzést megpróbálunk megnyerni. Nem kell ezt túlfilozofálni, megvannak a céljaink, azokat igyekszünk elérni.”

A Jesenice elleni találkozót 2019. január 5-én 13:30 órai kezdettel rendezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.