Elkészült a Bajnokok Ligája csoportbeosztása

  • 2022.05.17. 11:34
  • Fehérvárav19

A Bajnokok Ligája közzétette a májsu 25-i sorsolás előtt a megmérettetésen részt vevő csapatok csoportbeosztását, a Hydro Fehérvár AV19 a harmadik kalapba került.

Május 25-én, az elit világbajnokság helyszínén, Tamperében rendezik a Bajnokok Ligája idei csoportkörének sorsolását, a Hydro Fehérvár AV19 sorsa pedig két finn legenda, Pekka Rinna és Olli Jokinen kezében lesz, ők sorsolják ugyanis a nyolc, négycsapatos csoportot.

A sorsolás szabályai szerint a 32 csapatot négy kalapból nyolc, négycsapatos csoportra sorsolják. A négy kalapba a liga besorolása, a CHL rangsorrend és a saját bajnokságban való szereplés alapján kerülnek a résztvevők. Az első kalapban a ligatulajdonos bajnokságok bajnokcsapatai, valamint a legmagasabban jegyzett második helyezett csapat kerül, a második és a harmadik kalapba a bajnokságok többi résztvevője kerül a saját pontvadászatban való szereplés sorrendjében. A negyedik kalapba a „kihívó ligák” bajnokai mellett a Kontinentális-Kupa győztese kerül. A május 25-i eseményen előbb a negyedik kalapban szereplő együtteseket sorolják a nyolc csoportba, majd a harmadik, a második és végül az első kalap csapatai kerülnek sorra. Ha egy csoportba a húzás során ugyanazon liga két csapata kerül, a másodiknak kiválasztott csapatot a következő csoportba teszik.