Egyenlített a Salzburg

  • 2019.03.15. 22:00
  • Fehérvárav19
Bár csapatunk a második harmadban megszerezte a vezetést, az utolsó percekre megtört védelmünk és egalizálni tudott az osztrák együttes, a ráadásban pedig egy előnyös találattal a Salzburgé lett a győzelem.

EBEL / Rájátszás -
2019.03.15 Péntek / 19:15
EC Red Bull Salzburg
vége OT
3:2
(1:0, 0:2, 1:0, 1:0)
Nézőszám: 2 780
Hydro Fehérvár AV19
Salzburg / Eisarena Salzburg
NIKOLIC, PIRAGIC, PARDATSCHER, TSCHREPITSCH
EC Red Bull Salzburg
Michalek (Herzog) - Heinrich, Regner, Hughes, Duncan, Harris - Raymond, ONeill, Huber, Rauchenwald, Winkler - Viveiros, Trattnig, Baltram, Schiechl, Herburger - Jakubitzka, Cijan, Gazley, VandeVelde, Raffl
Hydro Fehérvár AV19
Kornakker (Carruth) - Harty, Szabo, Erdely, Hari, Sarpatki - Caruso, Wishart, Luttinen, Koskiranta, Sofron - Stipsicz, Tikkanen, Meland, Sarauer, Vänttinen - Laday, Phillips, Szabo, Reisz, Szita
Gólszerzők: Gazley, VandeVelde, Duncan ill. Erdely, Luttinen
Kiállítások: 8 ill. 16

A Fehérvár AV19-nek indult jobban a pénteki negyeddöntő-találkozó, Arttu Luttinen a kapu elé kapott passzt, de nem sikerült túljárnia Michalek eszén, aztán Sofron próbálkozott távolról, a hazaiaktól pedig Schiechl került helyzetbe. Folytatódott a vendég nyomás a salzburgi kapu előtt, Sárpátki előtt kínálkozott lehetőség, és Harty kapásból tette rá, de ez is kimaradt. A 6. percben jött az újabb salzburgi helyzet, Baltram lövését azonban védte Carruth, ezt követően pedig Huberrel szemben is jobbnak bizonyult az amerikai hálóőr. A harmad közepéhez közeledve az osztrák nyomás góllá is érett, egy kettő az egyes szituáció után O’Neill tette Dustin Gazley elé, aki a fehérvári ketrecbe vágta a korongot. (1-0) Arttu Luttinent látták szabálytalannak a játékvezetők, így előnyben jöhettek a hazaiak, de hátrányos egységeink jól mozogtak, és Winkler kékvonalasa ellenére sem tudta növelni a különbséget Andreas Brucker legénysége. Oda-vissza játék folyt, a csapatok agresszívan letámadtak, majd a 17. percben újabb hátrány következett, ezúttal Reisz előtt nyílt a büntetőpad ajtaja, viszont ekkor sem tudták gólra váltani a létszámfölényt Rafflék, a harmad végéig viszont az eredmény már nem változott, így egygólos hazai vezetéssel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Heinrich kiállítása után alig 15 másodperc telt el, amikor egy szép figurát követően Erdély Csanád talált be, aki ezzel megszerezte századik EBEL-pontját. (1-1) Újra előnyben jöhetett a Hannu Järvenpää vezette alakulat, Trattnig ment ki akadályozásért, speciális egységeink pedig újfent nem tudtak hibázni, Erdély passzolt Arttu Luttinen elé, aki belőtte a ziccert. (1-2) Nem álltak le a csapatok, folytatódott a gyors tempó, VandeVelde kínálta meg Carruthot, aztán egy Wishart-bombát láthatott az Eisarena Salzburg közönsége. A harmad derekán próbált egalizálni az osztrák együttes Viverios és Duncan révén, azonban védelmünk és Carruth kitűnően dolgozott. A következő percek is salzburgi támadásokkal teltek, Koskirantának is ki kellett ülnie a büntetőpadra, ekkor Hughes célozta meg a felsőt, ám Carruth hárított, aztán Regner fordult rá a fehérvári ketrecre, sikertelenül, így Háriék kivédekezték ezt a hátrányt is. A 32. percben jött az újabb vendég lehetőség, Szabó Dániel tette rá jobb szélről, majd megint Carruth-bravúrokra volt szükség. Ezt követően sem szabadult fel a koronázóvárosiak kapuja, hiszen Wishart gáncsolásért kapott kettő percet, egy kapu előtti kavarodás után pedig páros kiállítást ítéltek a bírók Rauchenwaldnak és Tikkanennek, maradt viszont az öt a négy elleni felállás, ezalatt Hughes közelijét Carruth mamuttal tolta ki, maradt az 1-2. Az etap vége leginkább fehérvári támadásokkal telt, Sarauer ugrott ki, viszont Michalek jobbnak bizonyult, így egygólos fehérvári vezetéssel várhatták az utolsó húsz percet az együttesek.

A harmad elején beszorult a fehérvári alakulat, Harris kapott passzt a vendég kapu elé, viszont ekkor sem tudtak egalizálni a salzburgiak. Kicsit engedett a hazai mezőnyfölény, a következő percekben kiegyenlített játék következett, ám ez nem tartott sokáig, Schiechl és Duncan távolijánál fogott nagyokat Carruth. A 48. percben Carusonak is ki kellett ülnie, tehát újra a hátrányos sorokat küldte fel a finn mester, aztán kiegészülésünk előtt 20 másodperccel Sarauert is szabálytalannak látták a játékvezetők, ám az öt a három elleni felállást kivédekezte a Fehérvár AV19, és négy a négy ellen sem tudott betalálni sem Harris, sem Gazley. A harmad második felében is a fehérvári védelemé volt a főszerep, de a salzburgi offenzívák elakadtak a fehérvári blokkban és Carruthban. Ezt a hazai mezőnyfölényt Sofron szólója törte meg, ám Michalek védett, majd ezután is a vendégek percei következtek, érdemi helyzetig Sofron és Koskiranta jutott, ám a különbség ekkor sem nőtt. Két perc volt hátra, amikor Gazley előtt kínálkozott lehetőség, ez még kimaradt, a következő percben azonban már Christopher VandeVelde lőtt be egy kipattanót. (2-2) 58 másodperccel a harmadik játékrész vége előtt Vivieros kiállítása után ismét előnyben jöhettek Erdélyék, a dudaszó előtt már nem tudták értékesíteni, viszont a hosszabbítást fórban kezdhették a fehérváriak.

A rájátszásban a rendes játékidő letelte után újabb 20 perces harmadok következnek, és a megszokotthoz hasonlóan aranygólig tart a találkozó. A harmadik etapból megmaradt előny alatt egy kapu előtti kavarodásból Erdély nem tudott győztesen kikerülni, és kontrából indulhattak a salzburgiak, ez még kimaradt, viszont Tikkanen kiállítását követően egy kipattanót Ryan Duncan kotort át a gólvonalon (3-2), ezzel a Salzburg 1-1-re módosította a párharc állását.