Egy pont a Bécs ellen

  • 2020.11.18. 23:53
  • Fehérvárav19

A Hydro Fehérvár AV19 szerdán büntetők után maradt alul osztrák ellenfelével szemben.

ICE / Alapszakasz -
2020.11.18 Szerda / 19:15
Hydro Fehérvár AV19
vége SO
3:4
(0:2, 1:1, 2:0, 0:0)
Nézőszám:
spusu Vienna Capitals
Székesfehérvár / Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
KINCSES, NAGY, KIS-KIRÁLY, MUZSIK
Hydro Fehérvár AV19
Janus (Kornakker) - Szabo, Campbell, Hargrove, Hari, Kuralt - Caruso, Stipsicz, Erdely, Sarauer, Petan - Geiger, Szabo, Sarpatki, Bartalis, Mihaly - Kovacs, Szita
spusu Vienna Capitals
Starkbaum (Wraneschitz) - Wall, Flemming, Richter, Campbell, Vause - Fischer, Gauthier Leduc, Mcphee, Nissner, Loney - Hackl, Peter, Bauer, Wukovits, Hartl - Antal, Lakos, Artner, Großlercher, Cijan
Gólszerzők: Petan, Hargrove, Hari ill. Großlercher, Bauer, Hackl, Richter
Kiállítások: 8 ill. 20

A szerdai találkozón a hiányzók (Ouzas, Horváth, Kähkönen) mellett egy újabb fiatal játékos kapott lehetőséget a Hydro Fehérvár AV19 csapatában, Kovács Alex, a Titánok játékosa első ízben lépett jégre az osztrák bázisú bajnokságban. A találkozót a bécsiek kezdték jobban, majd Erdély próbálkozott, de a továbbiakban is Janusnak akadt több dolga. Loney beadása után már rezzent a háló, Julian Großlercher volt eredményes (0-1). Gyorsan meg is duplázta az előnyét a vendég alakulat, egy kipattanót Sascha Bauer értékesített (0-2). A harmad végére feljavult csapatunk játéka, de végül kétgólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok az öltzözőbe.

A középső etapban maradt a bécsi fölény, egy kimaradt osztrák előny után sem csökkent a nyomás Janus kapja előtt, a harmad közepére azonban a hazaiak is többször veszélyeztettek, előbb Erdély szerezhette volna meg csapatunk első gólját, majd öt a négy ellen is támadhattak Háriék, hiába. 3 perccel a dudaszó előtt azonban már megtört a jég, Bartalis beadása után Alex Petan mattolta Starkbaumot (1-2). Gyorsan válaszolt a Bécs, Dominic Hackl emelt közelről a kapuba (1-3).

A záró etapra egy sokkal harcosabb hazai együttes érkezett, Colton Hargrove előnyös találata (2-3) után pedig újra nyílttá vált a mérkőzés. A lendületet ki is használta Antti Karhula csapata, Hári János egy szép csel után egyenlített (3-3). A játékrész további részében több lehetősége volt a Hydro Fehérvár AV19-nek a negyedik gólra, de Starkbaum és a bécsi védelem sorra tisztáztak a kapu előtt. A végén még mindkét oldalon kimaradt egy-egy előny, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban előbb Hári szerezhette volna meg a bónuszpontot, majd egy veszélyes bécsi támadás után Bartalis lőtt vasat, de végül büntetők döntöttek. A rávezetésekben hazai részről Petan, míg a vendégeknél Loney és Richter találtak be, így végül csapatunk egy pontot szerzett.