Egy hétvége, két mérkőzés

  • 2019.02.21. 10:00
  • Fehérvárav19
Juniorcsapatunk túrára indul a hétvégén, ahol két mérkőzés vár rájuk. Andrej Brodnik vezetőedző, illetve Rajz Áron és Vizi Ádám mondták el várakozásaikat.

Juniorcsapatunk négy mérkőzést játszik még az osztrák bajnokság középszakaszában. A hétvégén túrára indulnak Andrej Brodnik tanítványai, ahol a Villach és a Jesenice lesznek az ellenfelek. Első helyen állnak a Master Roundban a fehérvári U20-asok, ennek ellenére minden pont fontos számukra, hogy megőrizzék ezt a pozíciót és elsőként választhassanak a rájátszásban. A vezetőedző a következőket mondta el a hétvége előtt: „Jó és kemény ellenfelek ellen lépünk jégre a hétvégén. Még nem tudjuk, hogy milyen összeállítással utazunk, hiszen sok sérültünk van, akik visszatérésének időpontja még bizonytalan. Úgy gondolom, eddig is mindenre találtunk megoldást, így erre is fogunk. Természetesen mindenképp pontokat akarunk szerezni, hiszen a Master Round első helye cél, ehhez pedig arra van szükség, hogy mindenki a maximumot hozza ki magából hétvégén, bármilyen kerettel is lépünk jégre. Nem lehetnek kifogásaink, megpróbáljuk elérni a célunkat. Remélhetőleg hétvégére mindkét kapusunk meggyógyul, viszont nem jó hír, hogy Dézsi Bence is sérüléssel bajlódik, de még nem tudjuk, hogy játszhat-e. Nem túl kellemes ez a helyzet számunkra, de küzdenünk és dolgoznunk kell, ez a fontos. Közben véget ért a magyar bajnokság középszakasza, a Sapientia U23 együttesét választottuk a negyeddöntőre, jövő héten elkezdjük a rájátszásban való szereplést, így most kemény időszak vár ránk.”
Rajz Áron, juniorcsapatunk kapitánya tavaly aranyérmet szerzett mindkét bajnokságban, így ebben a szezonban címvédőként szerepel. A szezonban eddig huszonkilenc mérkőzést játszott, tíz gól és nyolc gólpassz szerepel a neve mellett. A támadó a következőket mondta el a hétvégét illetően: „Készülünk, ugyanis a Villach, illetve a nagy rivális Jesenice otthonába látogatunk. Az osztrákokat két mérkőzésen viszonylag nagyobb különbséggel győztük le, viszont bármikor okozhatnak meglepetést. A Jesenice ellen mindig ki-ki meccset játszunk és már nagyon szeretnénk végre ott is nyerni ellenük. Egy hatpontos hétvége nagymértékben megnövelné az esélyünket, hogy első helyen végezzünk a Master Roundban.”

Vizi Ádám, a fehérvári juniorok támadója huszonhárom mérkőzést játszott a szezonban az osztrák bajnokságban, ahol három gólt és hét asszisztot jegyzett. A fiatal csatár a következőket mondta el a hétvége előtt: „Szombaton a Villach otthonában, vasárnap pedig Jesenicében lépünk jégre. Mindkét fél magas színvonalú játékerőt képvisel, ezért nem lesz könnyű dolgunk. A cél a begyűjthető hat pont megszerzése, és úgy gondolom, van is esélyünk ennek elérésére. A kulcs a védekező játékunkban lesz. Rövidtávú célunk megnyerni a középszakaszt és a lehető legjobb formában érkezni a playoff-ba. Ehhez az apró részleteken kell dolgoznunk, törekednünk kell az egyéni hibák minimalizálására. Remélhetőleg visszatérnek a hiányzóink és teljes kerettel utazhatunk a hétvégén.”