Egy hétvége alatt két mérkőzés vár a juniorokra

  • 2018.10.04. 12:00
  • Fehérvárav19

Szombaton a Jesenice, vasárnap pedig a Győr lesz az ellenfél az EBYSL-bajnokság soron következő fordulóiban. Andrej Brodnik vezetőedző és Buzás Arnold, az együttes támadója beszélt a várakozásokról.

Juniorcsapatunk a múlt héten kilenc góllal legyőzte a DAB együttesét a magyar bajnokságban, a héten pedig két mérkőzés vár rájuk az osztrák ligában. Szombaton a Jesenice vendégeskedik a Raktár utcában, vasárnap pedig a Győrhöz látogatnak a fiatalok.

A szlovén együttes jelenleg a harmadik helyen áll az EBYSL A csoportjában, az utóbbi három évben pedig dobogós helyezést ért el az osztrák ligában. A tavalyi szezonban a Fehérvár AV19 ellen játszották a döntőt, ahol az öt mérkőzés alatt a koronázóvárosi juniorok háromszor bizonyultak jobbnak, így ők örülhettek az aranyéremnek. A Jesenice együttesének van miért visszavágnia. Andrej Brodnik vezetőedző kemény mérkőzésre számít ellenük: „Szombaton az a Jesenice lesz az ellenfelünk, akivel tavaly a juniorbajnokság döntőjét játszottuk. Versengő, hajtós csapatról van szó, nem gondolnám, hogy ebben a mentalitásban az előző szezon óta bármi változás történt volna. Úgy gondolom, hogy ők az egyik legjobb csapat a ligában.” Az U20-asok a múlt héten egy mérkőzést játszottak, a Dunaújváros ellen a magyar bajnokságban, ahol kilenc góllal, kapott találat nélkül sikerült győznie a fehérvári fiataloknak. Andrej Brodnik vezetőedző úgy gondolja, ha jól dolgoznak, nem lehet gond a hétvégén. „Mivel múlt héten csak egy mérkőzést játszottunk, nem vagyunk fáradtak, sok energiánk van és keményen készülünk az előttünk álló két mérkőzésre. Nem lehet semmilyen kifogásunk, készen állunk a játékra. Rengeteget gyakoroljuk a taktikai elemeket. Ha keményen dolgozunk a szlovén csapat elleni mérkőzésen, akkor annak meglesz az eredménye.” A szombati mérkőzés után nem pihenhetnek sokat a juniorok, vasárnap Győrbe utaznak, hogy bizonyíthassanak mind a magyar, mind az osztrák bajnokságban. „Mindkét nap jó képességű ellenfelekkel fogunk játszani, bár úgy gondolom, a Jesenice lesz a nehezebb mérkőzés. Szombaton, mivel az U18 is játszik, nem kapunk ebből a csapatból játékosokat, viszont vasárnap a Győr ellen már velünk tud utazni pár ifista. Bizakodó vagyok a hétvégével kapcsolatban, úgy érzem, mindkét meccsen megszerezhetjük a három pontot.” -mondta el várakozásait a szakember.
Buzás Arnold tavaly tagja volt a kétszeres bajnok juniorcsapatnak. A múlt heti dunaújvárosi mérkőzésen két góllal járult hozzá a fehérvári U20-asok győzelméhez. A fiatalembert arról kérdeztük, hogy hogyan készülnek a két előttük álló összecsapásra és mit vár csapatától és magától. „Keményen edzünk egész héten szárazon és jégen is, mivel hétvégén két meccsünk is van. Azt várom a csapattól, hogy okosan és szívvel-lélekkel játsszon mindenki. Magammal szemben azt tartom a legfontosabbnak, hogy pozitív maradjak és segítsem a csapatot, hiszen nekem ez már a második évem ebben a korosztályban.” A kérdésre, hogy mi a cél a hétvégén, a fiatal támadó a következőket mondta el: „Természetesen mindkét mérkőzést meg szeretnénk nyerni. Az eddigi eredmények alapján mi vagyunk az esélyesek, de ezt csak kemény munkával fogjuk tudni bebizonyítani. Izgatottan várom a szombati találkozót, mivel a tavalyi döntős ellenfelünk ellen játszunk. Mindkét keret átalakult azóta, bár vannak játékosok nálunk is és náluk is, akik már tavaly is szerepeltek ebben a bajnokságban. A Győr ellen mindig szeretek játszani, mivel sok régi csapattársam illetve barátom ellen játszhatok. Jól esik őket megfűzni egy csellel, esteleg megnyerni ellenük a meccset, aztán a mérkőzés végén pedig viccelődni velük, heccelni őket. Úgy gondolom, pöergős hétvégének nézünk elébe.”

A juniorok következő mérkőzésüket hazai jégen játsszák a HD Mladi Jesenice ellen. A találkozó október 6-án, szombaton 15:30-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.