Dél-Korea nyerte az EIHC tornát

  • 2016.11.06. 18:16
  • Fehérvárav19
Kiegyenlített két harmad után jobban hajráztak a vendégek, így ők nyerték a hatcsapatos tornát.

7nemzethoki7 / Döntő -
2016.11.06 Vasárnap / 15:30
Magyarország
vége
2:3
(1-1, 0-0, 1-2)
Nézőszám:
Dél-Korea
Budapest / Tüskecsarnok
Kincses, Rencz, Soós, Kis-Király
Magyarország
Hetényi (Bálizs) - Wehrs, Szabó D., Sofron, Sarauer, Kóger - Sagert, Szirányi, Kovács Cs., Sárpátki, Nagy G. - Orbán A., Pozsgai, Csányi, Nagy K., Bodo - Vokla, Kovács B., Könczei, Terbócs, Magosi
Dél-Korea
Dalton (Park) - Kim, Lee, Testwuide, Kim S., Kim K. - Plante, Regan, Cho, Kim W., Park J. - Cho H., Seo, Shin H. Shin S, Swift - Jeon, Oh, Ahn, Lee, Sung
Gólszerzők: Csányi, Terbócs ill. Shin, Cho, Swift.
Kiállítások: 14 ill. 10

A magyar válogatott az Euro Ice Hockey Challenge vasárnapi döntőjére ezúttal Rajna Miklós, Kiss Dániel, Hári János, Vas János és Brance Orban nélkül állt fel Dél-Koreával szemben.

Magyar emberelőnnyel kezdődött a mérkőzést, Cho akadályozta Bodót. Sárpátkinak közelről, majd Bodónak  távolól sem sikerült átjuttatni a korongot Daltonon. A kiegészülés pillanatában Kiss Dániel is próbálkozhatott, de ebből sem született gól. A következő percekben egyenlő létszámnál is folytatódott a magyar fölény, a mérkőzés első komoly koreai helyzetére a hetedik percig kellett várni, Swift lőtt középről, majd egy védelmi hiba után vezetést is szerzett a Richard Park csapata, Shin szerzett korongot a kapu előtt, és Hetényi lába között a kapuba csúsztatott (0-1). A harmad közepén főleg a mezőnyjátéké volt a főszerep, a folytatásban azonban fokozta a tempót csapatunk, 6 perccel a dudaszó előtt pedig az egyenlítés is összejött. Kovács Bronson vitte be a harmadba a korongot, az ő lövését még blokkolták a koreai védők, azonban az érkező Csányi már mattolni tudta Daltont (1-1).  A dán mérkőzésnél lassabb tempójú találkozó első harmadát Sarauer lövése zárta, de maradt a döntetlen.

A koreaiak hálóőre az utolsó védés után megsérült, így  második harmadban kapust cseréltek a fehér mezesek. Nem is kellett sokat várni az első lövésre, Orbán tesztelte a Parkot a második percben. A másik oldalon Lee alakított ki veszélyes helyzetet, a korong ugyan átjutott a gólvonalon, ám Hetényivel együtt, így a találatot a játékvezetők érvénytelenítették. Többet birtokolta a korongot a koreai csapat a következő percekben, ezáltal több helyzetet alakítottak ki, de egyik helyzetből sem szereztek vezetést. A 27. Percben Sarauer szólóban korcsolyázhatott a vendégkapu felé, és bár lövése átjutott Parkon, a védők tisztázni tudtak. A harmad közepén másodszorra is előnyben játszhattak Kógerék, majd Sofront büntették, végül pedig Anh Jun Hui kapott kétperces kiállítást, a nagy helyzetek mellett azonban egyik csapat sem tudott vezetést szerezni.

Az áthúzódó kiállítás miatt előnyben kezdődött a záró játékrész, Kóger szólójával pedig a második magyar gól is megszülethetett volna, ám Park a helyén volt. A harmad első felére kiegyenlítődött a játék, mindkét csapat fokozta a tempót, de a helyzeteket egyik oldalon sem sikerült értékesíteni. A harmadik magyar előnyben, a harmad hetedik percében Wehrs próbálkozott, majd  Sarauer lövésébe Sofron ért bele, de Park hatalmasat védett. Kovács és a 19-es Kim akaszkodott össze egy kapu előtti kavarodás után, így négy a négy ellen folytatódott a játék, Nagy Krisztián szólót hibázott, majd Csányi emelte mellé, a kontrából viszont már megszületett az újabb gól, Cho Min Ho vágta a hosszú felsőbe a korongot (1-2). A hátralévő időben több gólszerzési lehetősége is adódott csapatunk előtt, másfél perccel a vége előtt Hetényi is lekorcsolyázott, így hat az öt ellen támadhattak Sarauerék. Egy eladott korong után Swift emelt az üres kapuba (1-3), majd a középkezdés után Terbócs révén újra nyílttá vált a mérkőzés (2-3). Időt is kért Rich Chernomaz, a hátralévő időben azonban nem sikerült egyenlíteni, így Dél-Korea nyerte a budapesti EIHC tornát.

A mérkőzés legjobb magyar játékosa Csányi Karol, a torna legjobb hátvédje Kevin Wehrs lett.