Csapatépítő délután az ifiknél

  • 2019.02.12. 12:00
  • Fehérvárav19

Ifjúsági csapatunk számára csapatépítő délutánt szervezett az edzői stáb. Hogy milyen feladatokat kellett megoldania U18-asainknak, cikkünkből kiderül.

Ifjúsági csapatunk biztosan részt vesz az idei szezonban mindkét bajnokság rájátszásában, ám a középszakasz első fele nem alakult jól U18-asaink számára. Mivel a csapatban sok a juniorban is szereplő játékos, illetve sokszor kapnak segítséget a serdülőktől is, nem sok időt töltenek együtt a fiatalok. Nagy András vezetőedző éppen ezért úgy döntött, legyen egy délután a srácoké, ahol megmutathatják, milyen is tud lenni egy csapat, amikor csak játszani kell. A szakembert arról kérdeztük a program után, hogy mi is volt ezzel a cél és hogy hogyan érezték magukat a gyerekek. „A program sikeres volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Van egy nagyon fontos dolog, amit nem szabad elfelejtenünk, még akkor sem, ha éppen két bajnokságban is a rájátszásban fogunk szerepelni. Ezek a játékosok még gyerekek. Élvezniük kell azt, amit csinálnak, különben fabatkát sem ér az egész. A cél az volt, hogy, mivel a sok feljátszás miatt a srácok kevés időt tudnak együtt tölteni, egy kicsit összekovácsolja őket egy közös program. Feszített a tempó a bajnokságban, így egy kis kikapcsolódásra is szüksége van mindenkinek. Úgy gondolom, ez a délután jó szórakozási lehetőség volt mindenkinek, mindemellett pedig, a közös feladatok közben megmutatkozhatott az is, hogy tudunk igazi csapatként együttműködni. Ha ez megy szárazon, megy a jégen is, ennyire egyszerű.”

Többféle feladatban is részt kellett vennie az ifiknek, különlegesség azonban az, hogy mindegyikben más összeállítású csapatok szerepeltek, ezzel is erősítve a közös munka fontosságát és az egységet. Galériánkban megtekinthetik a program képeit.